ÅSIKT

Författarna chattar direkt från bokmässan

KULTUR

På lördag och söndag chattar författarna från Aftonbladets monter på bokmässan.

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Tjuvarnas marknad heter Jan Guillous nya bok. Den är en satirisk samtidsroman med Guillous karaktäristiska syra.

Jan Guillou är journalist och författare. Han är välkänd för Aftonbladets läsare, inte minst som en av tidningens krönikörer.

Katerina Janouch har arbetat i flera olika medier. Nu är hon samlevnadsrådgivare och har skrivit fyra böcker i ämnet. Nu ger hon ut sin första roman, Anhörig, som handlar om livet som alkoholisthustru. Boken har blivit mycket uppmärksammad för sin öppna skildring som till stor del är hämtad ur hennes eget liv.

Författaren Herman Lindqvist är också journalist i botten men har blivit känd för den stora publiken framförallt genom sina historiska verk. Hans höstbok handlar om en man som påverkat människors situation ända in i vår tid. Bokens titel är Napoleon.

Kajsa Ingemarsson är skådespelerska och en stor humorist som många hört och sett i radio och tv. Men hon är också författare och nu har hennes tredje roman publicerats, Små citroner gula.

Joakim Pirinens sjunde seriealbum är ute. Ingens bästa vän heter det. Pirinens surrealistiska värld är både intagande och skrämmande och hans bildkonst alldeles säregen.

Bud Grace, slutligen, är pappa till seriefiguren Ernie. Han har nyligen debuterat på Aftonbladets seriesida och där har inledningsvis en svensk kusin kommit på besök till Ernie. Grace har en stor svensk publik och är återkommande gäst på bokmässan. I år chattar han för första gången på aftonbladet.se.

Tider för chattarna

Läs utdragen ur de nya böckerna

Här kan du läsa utdrag ur några av författarnas nya böcker.

Simone Söderhjelm

ARTIKELN HANDLAR OM