Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Golf-krig

Stridsäpple.   Stridsäpple.

    En fnurra har uppstått på den diplomatiska tråden mellan Kina och Skottland. Det handlar om golf, en angelägenhet som ligger skottarna varmt om hjärtat och som de menar sig ha uppfunnit på 1400-talet.

Icke! replikerar nu kineserna som tänker presentera bevismaterial för att sporten såg dagens ljus i det väldiga riket redan under 900-talet. Enligt International Herald Tribune invigs en utställning i Hong- kong i slutet av mars där besökarna bland annat kommer att kunna se 700 år gamla målningar som skildrar golfspelande adelsmän. Till Europa ska sporten ha letat sig tack vare mongolerna.

Representanter för den skotska nationalsporten låter dock hälsa att målningarnas runda ringar säkerligen inte är hål i marken utan på gräset vilande mål och att The Royal and Ancient Golf Club oavsett vad inte tänker flytta till Peking.

Artikeln i International Herald Tribune andas en viss sårad västerländsk stolthet. Räckte det inte med krutet, paraplyet, papperet, boktryckeriet, den fosforescerande färgen, skottkärran

?

Cecilia Nelson
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet