Aftonbladet
Dagens namn: Uno
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Kultur

Först fest, sen terror

Bettina Röhl tillsammans med sin tvillingsyster Regina och föräldrarna Ulrike Meinhof och Klaus Rainer Röhl.   Bettina Röhl tillsammans med sin tvillingsyster Regina och föräldrarna Ulrike Meinhof och Klaus Rainer Röhl. Foto: AFTONBLADET

   Journalisten Bettina Röhl, dotter till Ulrike Meinhof och Klaus Rainer Röhl, har skrivit en 600 sidor lång faktaroman om föräldrarna, deras liv och försök att införa "kommunism" uppifrån genom blodig terror.

Bokens titel - Så blir kommunismen kul - kan tyckas märklig med tanke på ämnet. Men det som åsyftas är de provokativa upptågen och festerna som präglade de blivande terroristernas liv innan det smällde.

nnBland annat skildras en jättelik inflyttningsfest i ny villa då pappa Röhl lagade rapphöns och vaktlar och lät sekten flöda för sekten. I källarn fanns skjutbana och på bottenvåningen spelsalong med roulettbord.

På en presskonferens sa författaren att det var en "lycka att ha en så spännande historia i familjen". Det tyckte inte fadern som forslades till akuten med hjärtproblem när boken utkom. Han närvarade inte vid pressträffen utan var, enligt dottern, nånstans i den grekiska arkipelagen.

Nils Granberg
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet