ÅSIKT

Löjligt, Kälvemark!

Den 13 november recenserade Torsten Kälvemark det senaste numret av Neo. Här en replik från Tyskland:

KULTUR
Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

■ ■En del av det jag tar upp ”behöver verkligen diskuteras”, säger Torsten Kälvemark. Men det gör han inte. Istället varnar han läsarna för den person som har uttalat det som behöver diskuteras. ”Den som inte följer tysk debatt vet förstås inte vem Küntzel är.” Men Kälvemark vet besked! Det är för det första löjligt, eftersom Kälvemark låtsas som om han kan avslöja något som inte står på min hemsida. (Det kan han inte.) För det andra är det skevt, eftersom jag på www.matthiaskuentzel.de har publicerat all viktig information även på engelska. Och för det tredje är det lustigt, eftersom Kälvemark själv uppenbarligen inte vet någonting om Küntzel. Han presenterar mig som en gammal islamhatare som redan ”för bara några år sedan” (!!) i en bok stödde serberna i deras kamp mot de ”de muslimska kosovoalbanerna”. I realiteten förekommer ordet ”islam” inte en enda gång i min bok Der Weg in den Krieg (Vägen till kriget), som undersöker Kosovokrigets förhistoria och kritiserar särskilt den tyska utrikespolitiken.

2fy>Han suggererar sina läsare att islam och nazism för Küntzel är samma sak, men förtiger att alla mina texter – naturligtvis även intervjun i Neo! – betonar skillnaderna mellan de båda rörelserna.

Han citerar mig med orden ”islamisterna är kapabla att föra en mycket klok politik för att uppnå sina mål”. Att han kritiserar just denna självklarhet, som ingen enda expert tvivlar på, och kallar den för konspirationsteori, medan han hemlighetsfullt mumlar något om frimurare, som snart ska komma att tillägna sig denna ”teori”, det visar bara en sak: Aftonbladets redaktion ”behöver verkligen diskutera” antisemitismen.

Läs också:

Matthias Küntzel