ÅSIKT

Kristdemokraterna om sitt namnbyte

KULTUR
Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Kristdemokraterna har infört många kristna värderingar under mandatperioden, som att puckla på fattiga och sjuka. Men på rikstinget i början av juli spelade KD som vanligt på sin sexualitet. A C Altstadt har intervjuat KD:s vice ordförande Jesaja Larsson om Kristdemokraternas stora profilfråga.

– Hur viktigt är det egentligen att beröra underlivet för Kristdemokraterna?

– Det är jätteviktigt att vi berör de punkter som verkligen känns för människor, svarar Jesaja Larsson.

– ”Ett märkligare Sverige” var er slogan under valet 2010, men hur mycket märkligare än så här kan det bli?

– Sverige kan bli ännu märkligare! Och därför ska vi inte längre kalla oss underlivsparti, för det leder tankarna i fel riktning. Vi vill visa att vi är moderna, men ur ett barnperspektiv, därför har vi bytt namn till Framstjärtspartiet. Det är mer positivt och det är jätteviktigt för barnen att kunna få ha både en bak- och en framstjärt, säger Jesaja Larsson.

– 2009 i Almedalen lanserade ni er som ”märklighetens folk”, vad är det märkligaste som har hänt sedan dess?

– Ja, det är nog att jag blivit personligt hotad av löspenisar. De slet sig under Prideparaden och attackerade speciellt oss kristdemokrater. Fy så kittlande och gräsligt samtidigt! Vi kräver nu att de hålls kopplade året om, för barnens skull, helst på en strap-on.

Men vad säger då relationsexperterna om KD? Enligt psykofant Boris Morsgris bottnar KD:s problem i ett oförlöst föräldrakomplex:

– Vi får tänka på att partiet växt upp med en ensamstående oberäknelig fadergud som redan innan bronsåldern påbörjade en uppslitande skilsmässa från modergudinnan. Vi får också tänka på det extremt jobbiga för Jesus att bli till genom konstgjord befruktning, det var helt enkelt inte rätt mot jesubarnet. Pappagudens skilsmässa och insemineringen av en då ensamstående ung kvinna kan säkert förklara kristendomens folkmord, massakrer, mord, tortyr, övergrepp och mobbing genom historien.

Enligt Boris Morsgris visar ny forskning att religioner och partier som växer upp utan modergudinna riskerar att bli exhibitionistiska. De får en svag självkänsla och gör därför ständiga utspel för att få uppmärksamhet. Framför blir sådana partier och rörelser extremt sexuellt utåtagerande.

– Men kan Kristdemokraterna någonsin bli trygga i sig själva med den bakgrunden? Vissa menar att de måste tvångssteriliseras för barnens skull.

– Det är fördomsfullt, svarar Boris Morsgris, eftersom man väljer inte själv att bli kristdemokrat. De behöver i stället en massa stöd från samhället. Vi bör i första hand satsa på att försöka få ihop faderguden med modergudinnan igen så partiet slutar fara illa.

Ann Charlott Altstadt