ÅSIKT

Kom tillbaka, Westerberg!

Tuffa tider för Folkpartiet efter homofobstöd och rasismanklagelser

Bengt Westerberg. Foto: Scanpix
KULTUR
Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Det var en dålig dag för Folkpartiet i går.

Inte bara blev Birgitta Ohlsson årtiondets främsta politiska kappvändare när hon till slut stödde den djupt homofobe Tonio Borg som EU-kommissionär. En man hon tidigare kritiserat hårt.

Dessutom avslöjades att ännu en folkpartist i Gnesta kommun i Sörmland spridit djupt rasistiska anklagelser på sin blogg.

Sajten Nyheter 24 hade hittat ett inlägg där invandrare kallades ”jävla slödder” och polisen uppmanades att skjuta dem. Polisen i USA är bättre på att ”eliminera slödder” hävdade folkpartisten som kallar sig själv ”realist” och ”mycket invandringskritisk”.

I går avgick även partiets gruppledare i Gnesta, Göran Bendicks efter att sajten Alliansfritt Sverige avslöjat att han bloggat om hur afrikaner vill ”rasera europeiska seder”. Bendicks påstod att han blivit hackad. Men det var inte sant.

Jag plockar fram Sverigedemokraternas tidning SD-kuriren från 1993 (nr 21) ur arkivet.

Tidningens ledarskribent rasar mot Folkpartiet och partiledaren Bengt Westerberg som ”profilerat sig som det mångkulturella Sveriges försvarare nr 1”. Skribenten varnar för hur massinvandringen kommer att förstöra Sverige med arbetslöshet och moraliskt förfall som resultat. En sanning som vänstermedia försöker mörklägga.

Allt känns så fruktansvärt välbekant. Förutom en sak. Det där med Folkpartiet.

ARTIKELN HANDLAR OM