ÅSIKT

Manskärlek finns på hatsajten

Tog Avpixlat död på satiren efter Pirinens teckning?

KULTUR
Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Som svar på Joakim Pirinens satirteckning ”Svenske man, du är ensam”  kontrade hatsajten Avpixlat med texten ”Svenska män bäst i världen!”

I texten får vi bland annat veta att då Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta var en svensk man så är Pirinens skämtteckning likvärdig med att en amerikan skulle ställa sig och pissa på George Washingtons grav den fjärde juli och samtidigt gapa ”Leve Lenin!”

Den svenske mannen är laglydig påstår skribenten. ”Han kanske bränner lite sprit hemma eller sjukskriver sig någon dag under hockey-VM,” men annars så sysslar han varken med gruppvåldtäkt, kvinnoförtryck eller hedersmord.

Skribenten själv är ärlig nog att understryka att hen utan ”någon forskning som bevis” ändå kan påstå att den svenske mannen är mer innovativ än andra män.

Och en sak ska ni ha klart för er: svenska män har humor. Annars hade kanske den svenske mannen reagerat på Pirinens satir som en annan grupp reagerade på Lars Vilks och Jyllandsposten. Så visa nu lite jävla tacksamhet till den svenske mannen!

Kan vi göra annat än hålla med skribenten på Avpixlat? För om den svenske mannen försvinner, vem ska då föra den anrika berättartraditionen av gamla Killing­gänget­skämt vidare? Och om den svenske mannen inte fanns, vem ska då göra sin jävla plikt och anmäla Ladies Night för könsdiskriminering? Så tänk på vad ni gör innan ni klankar ned på mannen som är bäst i hela världen! Den 20 februari nådens år 2013 dödade Avpixlat satiren. Ingenting kan längre toppa verkligheten.

Johannes Klenell

ARTIKELN HANDLAR OM