”Ingen når Marian Keyes höjder”

BOKRECENSIONER

Ingalill Mosander chattade med läsarna

Ingalill Mosander säger: Hej, nu kan ni börja fråga!

Bokmalen säger: Hej Inglill! Vad kan du tipsa om? Jag läser mycket och olika ... ex. Sidney Sheldon (har läst alla om det inte kommit en ny nu) Martina Haag mfl. Läser mycket böcker där jag kan känna igen mig, eller försvinna i en annan värld. Är sugen på något nytt nu men ingen jättetjock... //Malen

Ingalill Mosander säger: Har du läst någon bok av Tracy Chevalier? Hon skriver underbara romaner om passion och kärlek och har förlagt händelseförloppet i historisk tid. Läs tex Flickan med pärlörhänge. Annars tror jag att Maeve Binchy skulle passa dig. Köp hennes I blodbokens skugga.

hej säger: Har precis läst "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist. Har han skrivit fler liknande böcker och finns de i pocket?

Ingalill Mosander säger: Ja, han har skrivit ytterligare en som kom i våras. Men den finns ännu inte i pocket vad jag vet.

johanna säger: Tips på barnböcker på rean?

Ingalill Mosander säger: För de minsta finns bilderböcker som Bobos bok om färger av Yves Got och Nalle av Grete Janus. För de mellan 3-6 år finns tex Gittan och älgbrorsorna av Pija Lindenstrand och Pelle Svanslös och Majas krona. En ganska okänd men förtrollande bok av Astrid Lindgren är Mirabel. För lite äldre barn är Jag heter Rosalie av Ingrid Carlberg en fin liten bok.

Diva Carola säger: Kommer det några intressanta biografier till sommaren tro?

Ingalill Mosander säger: På sommaren ger förlagen mest ut deckare och lite annan lättsemesterläsning. Biografierna kommer i augusti-september under den stora höstutgivningen.

Token säger: Hejsan Ingalill. Skulle du rekomendera boken En av grabbarna till de yngre generationerna?

Ingalill Mosander säger: Jag är ledsen men jag har aldrig hört talas om En av grabbarna.

Stig säger: Skulle du kunna tipsa om några icke engelskspråkiga utländska författare, som tillhör kategorin av lite "smalare" litteratur?

Ingalill Mosander säger: Parfymen av fransmannen Patrick Süskind är en pärla. Finns på rean. Ständige nobelpriskandidaten Mario Vargas Llosas Paradiset finns om hörnet är ett annat reafynd.

christel säger: Hej! Jag älskar Marian Keyes böcker. Finns det nån ny eller känner du till nån annan som skriver liknande böcker?

Ingalill Mosander säger: Jag ingår också i Marian Keyes fanclub. Men hon kom inte med någon ny i höstas. Det finns många som försöker skriva i samma stil men ingen som når hennes höjder tycker jag. På svenska tycker jag att Hemma hos Martina är en rolig bok som jag tror att du skulle ha glädje av.

Dyslektiker säger: Hej! Jag har precis fått reda på att jag har dyslexi och är 20 år. Var kan man köpa ljudböcker på både engelska och svenska, billigt? Tack för svar!

Ingalill Mosander säger: Billigast är att låna på biblioteken. De har numera en stor sortering, som ständigt växer eftersom utgivningen växer. Men en ljudbok i en bokhandel kostar från 200 kr och uppåt.

Andrew säger: Har du nåt bra tips på kommande fantasyböcker? Några av Robert Jordan kanske?

Ingalill Mosander säger: Jag måste erkänna att katalogen med vårböckerna ligger i min skrivbordslåda en våning upp så det kan jag inte svara dig på.

Moderator säger: Nu kommer sista frågan:

hej säger: Finns det några bra böcker till blivande föräldrar på rean?

Ingalill Mosander säger: Stora familjeläkarboken kanske kan vara en bra investering för framtiden. Har kostat 660 kr och säljs nu för 199 kr

Moderator säger: Tack alla som har chattat - och tack Ingalill Mosander!

Läs mer:

ARTIKELN HANDLAR OM

Böcker