Serier

Mammaberoende hipsters skrämmande barnsliga

Av: 

Pia Bergström

BOKRECENSIONER

Tredje volymen av ”Lilla Berlin” ute

SERIER Serietecknaren Ellen Ekmans humorserie Lilla Berlin publiceras dagligen i Metro. Den som som inte dagligen läser Metro kan nu njuta en hel packe: tredje volymen av stripparna i bokform, Lilla Berlin #3. Leva life

Om man tillhör målgruppen vill säga. För den som inte är storstadsbo och inte född på 80-talet kan nog humorn i Lilla Berlin förefalla halvmatt och populärkulturreferenserna tjattriga.

Lilla Berlin är alltå ett slags hipstersatir och handlar om Mira, Freja, Otto och andra urbana, telefonerande, inte riktigt stadgade men pk-medvetna och antimode-medvetna typer i 30-årsåldern. De bor trångt eller inneboende hos varann, är inte nöjda med något i livet, har dyra och avancerade hobby-ryck, drömmar om bättre, fastare jobb som sällan kan realiseras. Tjejerna är slagfärdigt feministiska, killarna blåögda och korkade.

Kanske är det särskilt synd om den generationen på nåt sätt som jag, som surtant född -50 inte fattar. De har inte så sällan skrämmande barnsliga beroendeband till sina mammor.

Men även dessa halvolyckade hipstrar i Lilla Berlin överlever från dag till dag. Det finns en slags tidlös tröst i det.

ANNONS

Rea inför jul på storsäljarna i vår bokshop – köp julklapparna här!

Extern länk från Aftonbladet

Beställ här!

Publisert:

Bokrecensioner

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serier

Hipsters