Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Misstänkt hök

”Faktaruta” gjorde Richard Perle till duva

 En av de huvudansvariga för Irakdebac-let är Richard Perle. På Expressens kultursida intervjuades han häromdagen av en underdånig dansk journalist. På några rader under rubriken "fakta" berättar redaktionen samtidigt att Perle nyligen avgått som försvarspolitisk rådgivare till president Bush: "Han motiverar själv avgången med att han inte önskar att hans egna utpräglade åsikter ska få negativt inflytande på Bushregeringen under ett valår."

 

    Visst, så kan man ju formulera det om man vill vara snäll. I själva verket är Perle just nu misstänkt för att ha smugit undan 3 miljoner dollar i en bonusplan som han drev för Hollinger International, tidningsägaren Conrad Blacks skandalomsusade företag. Redan förra året avslöjades hans spekulativa affärer i vapenbranschen i en artikel av den legendariska journalisten Seymour M Hersh i The New Yorker. I Washington Post kunde man dessutom för några månader sedan läsa att Perle misstänks för otillbörligt agerande till förmån för Boeing som just investerat 20 miljoner i hans eget bolag.

När det gäller bonusprogram och tvivelaktiga affärer ligger Richard Perle i Skandiaklassen. Hade Expressen velat publicera "fakta" om superhöken Perle kunde man kanske ha tillagt också detta.

Torsten Kälvemark
SENASTE NYTT

Kultur

Visa fler
Om Aftonbladet