ÅSIKT

Tapper slår till

KULTUR
Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Vi känner igen en fanatisk tidskriftsredaktör när vi ser en (har själva varit i den branschen): en brinnande, uppoffrande typ som inte skyr några medel för att få ut så mycket som möjligt om sitt favoritämne. Räcker inte utrymmet gör man fler sidor, räcker det ändå inte trycker man med mindre bokstäver ... Och när andra sänker priset lovar man i stället tjockare nummer.

Precis sådan är Michael Tapper, redaktör, layoutmakare, översättare och ansvarig utgivare för Filmhäftet, på gott och ont. Och nu slår han till med årets första nummer. Temat är Skräck.

Skräcknumret innehåller 82 täta, bloddrypande sidor och vi är rädda att vi inte kan avgöra om allt är guld i numret. Men det är kul att läsa Tappers genomgång av skräckfilmen 1980-2001 (slash, backlash och uppvärmda döingar) och efter djupintervjun med George Romero, hånad regissör och samhällskritiker med blodbad som specialitet, ska vi hyra Night of the Living Dead. Romero antyder att skräckfilmen kan få ett uppsving efter händelserna den 11 september: människor vill ha falsk skräck att känna sig trygga i.

För övrigt funderar han på att stänga sin hemsida. Folk bråkar för mycket där.

ARTIKELN HANDLAR OM