Prins Gabriel firar tre år med tårta i trädgården

Ny bild på den lille prinsen

I dag fyller prins Gabriel tre år.
Det firas med tårta i trädgården och en nytagen bild som lades upp på prinsparets Instagramkonto.

Prins Gabriel fyller 3 år och firas med tårta i trädgården.
Prins Gabriel fyller 3 år och firas med tårta i trädgården.

Prins Gabriels födelsedag startade med tårtkalas ute i solskenet. Tårtan hade formen av en spännande dinosaurie med stora ögon och små godisknappar på kroppen. Den serverades i trädgården och prinsen log stort när han fick syn på den.

Samtidigt passade prins Carl Philip och prinsessan Sofia på att ta en bild av födelsedagsbarnet och fotografiet publicerades på prinsparets instagramkonto. ”Grattis vår älskade Gabriel på 3-årsdagen” skriver prinsparet.

På grund av coronapandemin kommer födelsedagen att firas lite annorlunda. Det blir ingen stor släktmiddag och kanske inte heller något stort barnkalas för förskolekompisarna.

– Födelsedagen firas med den närmaste familjen, berättar Johan Tegel på hovets informationsavdelning.

Prins Gabriel genomförde sitt allra första kungliga uppdrag häromdagen. Han invigde en rastplats i Säterdalens naturreservat.
Prins Gabriel genomförde sitt allra första kungliga uppdrag häromdagen. Han invigde en rastplats i Säterdalens naturreservat.

Invigde en rastplats

Parets söner har i stort sett hållits utanför strålkastarljuset sedan kungen förra året tog beslutet att minska på antalet familjemedlemmar som tillhör kungahuset. Där ingår inte längre prins Carl Philips och prinsessan Madeleines barn. Men Carl Philip och Sofia har då och då lagt ut bilder på sina barn på sitt officiella instagramkonto.

Men häromdagen uppmärksammade ändå kungahuset att lille Gabriel fått följa med sina föräldrar på sitt allra första kungliga uppdrag. Han fick inviga en rastplats i Säterdalens naturreservat. Den fick han i dopgåva av sitt hertigdöme Dalarna tillsammans med ett skidspår för barn i Koppångens naturreservat i Orsa.

Prinsparet och lille Gabriel i Dalarna i augusti 2020.
Prinsparet och lille Gabriel i Dalarna i augusti 2020.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Hemligt bröllop och stöld på Buckingham Palace

Kungligt med Jenny & Sara är tillbaka! I veckans avsnitt sammanfattar vi vad som hänt i den kungliga världen på sista tiden. Ett kungligt bröllop har ägt rum- i hemlighet, skatter har stulits från Buckingham Palace, detaljer avslöjas om Harry & Meghan i en ny bok och kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit på bröllop. Jenny & Sara besvarar lyssnarfrågor om kronprinsessan Margaretas arv och hur kronprinsessan Victorias framtida kröning kommer att se ut.
Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE