Prins Charles ute ur sin karantän

Av: 

TT

Storbritanniens prins Charles kan nu lämna sin självkarantän, meddelar det kungliga residenset Clarence House. I förra veckan blev det känt att prinsen testats positivt för coronaviruset. Arkivbild.

Storbritanniens prins Charles kan nu lämna sin självkarantän, meddelar det kungliga residenset Clarence House. I förra veckan blev det känt att prinsen testats positivt för coronaviruset. Arkivbild.

Foto: Matt Dunham /AP/TT

Coronapandemin

Den brittiske tronarvingen prins Charles, 71, som har testat positivt för coronaviruset, kan efter sju dagars självisolering lämna sin karantän.

Prinsens tillstånd uppges vara gott, enligt ett uttalande från det kungliga residenset Clarence House på måndagen.

Det var efter att ha överlagt med prins Charles läkare som beslutet fattades att prinsen kunde lämna sin självisolering.

Även prinsens hustru Camilla, 72, har testats för viruset men hennes test var negativt. Hon kommer dock för säkerhets skull att stanna kvar i karantän till i slutet av veckan, enligt Clarence House.

Det var i förra veckan som det tillkännagavs att prins Charles testat positivt för viruset och att han hade lindriga symptom. Efter beskedet satte sig prinsen och hans hustru i självisolering i sitt hem i Skottland.

Buckingham Palace har tidigare meddelat att drottning Elizabeth, 93, är vid god hälsa. Hon lämnade London tillsammans med sin make prins Philip, 98, den 19 mars för att bo i Windsor Castle.

PODD Kungligt coronaspecial

I veckans avsnitt snackar vi om hur Europas kungahus hanterar det rådande läget, drottning Elizabeth har flytt till Windsor, två kungligheter har smittats och en kung har abonnerat ett helt lyxhotell för att klara krisen.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa friskintyg inför resa på doktor.se – garanterat svar inom 48 timmar

Doktor.se

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Så isolerar sig kungligheterna

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Prins Charles

Brittiska kungahuset

Buckingham palace

Coronaviruset

MER OM KUNGLIGT

Han är drottning Elizabeths närmaste man i krisen

Victoria och Daniels arbete mot coronaviruset

Kungaparet har fått vaccin mot covid-19