Kungen sparkar ut prins Andrew från slottet

Får inte ha kvar sitt kontor på Buckingham Palace

Efter anklagelserna om våldtäkt sätter kung Charles ner foten.

Nu stänger han ner prins Andrews kontor på Buckingham Palace och säger upp personalen.

– Det är en naturlig följd av att prinsen inte längre får representera kungahuset, säger hovexpert Sara Ericsson.

Prins Andrew, 62, tvingades avsluta alla kungliga uppdrag och sitt arbete för kungahuset 2019. Hans vänskap med pedofilen och miljardären Jeffrey Epstein hade fått långtgående konsekvenser och ett av offren anklagade prinsen för våldtäkt.

Efter en omtalad intervju med BBC 2019 där prins Andrew blev påkommen med flera lögner, tog drottningen beslutet att han inte får arbeta för kungahuset.

Efter drottningens död trodde många att prinsens bror, kung Charles, skulle låta Andrew komma in i värmen igen. Särskilt efter att prins Andrew tilläts följa med resten av kungafamiljen på det traditionella kyrkobesöket på juldagen.

Prins Andrew fick vara med när kungafamiljen genomförde sitt årliga kyrkobesök på juldagen.
Prins Andrew fick vara med när kungafamiljen genomförde sitt årliga kyrkobesök på juldagen.

Förlorar personal och livvakter

Men bara ett par dagar senare rapporterade brittiska medier att kungen tagit ett viktigt beslut om sin skandalomsusade bror.

Prins Andrews kontor på Buckingham Palace stängs ner och prinsen får inte längre ange slottet som adressat i sin korrespondens.

Hans personal måste avsluta sina anställningar och det finns ingen återvändo för Andrew.

Nyligen meddelades att prinsen även förlorar det säkerhetssystem med livvakter som betalas av apanaget. Det är bara till för arbetande kungligheter.

– Prins Andrew har in i det sista kämpat för att komma tillbaka in i det kungliga huset och förlåtas. Många trodde att prinsens närvaro tillsammans med kungafamiljen på juldagen var ett första steg. Men kung Charles var snabb med att sätta stopp för spekulationerna, säger Sara Ericsson.

Prins Andrew på bild tillsammans med Virginia Robert Giuffrey som anklagade prinsen för våldtäkt.
Prins Andrew på bild tillsammans med Virginia Robert Giuffrey som anklagade prinsen för våldtäkt.

Vill putsa upp sitt skamfilade rykte

Prins Andrew bor kvar på Royal Lodge i Windsor tillsammans med sin exfru Sarah Ferguson, men han syns numera sällan ute. Brittiska medier rapporterar att prinsen söker efter ett nytt kommunikationsteam som kan hjälpa honom putsa upp hans skamfilade rykte.

– Han behöver hitta en ny vardag och ett nytt område att engagera sig inom. Men frågan är om något företag eller organisation vill förknippas med honom efter rättsskandalen, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publisert:

LÄS VIDARE