Drottningen tvingas ta tuffa beslut i familjen

Publicerad 2021-05-28

Drottning Elizabeth tvingas till tuffa beslut om kungafamiljens framtid.

Skandaler och familjemedlemmar ute i kylan har skapat en tung arbetsbörda för resten av familjen.

– Nu är det hårda tag som gäller för att lösa problemen, säger hovexperten Sara Ericsson.

Harry och Meghan lämnade kungahuset med dunder och brak i mars. Paret tvingades avstå alla sina kungliga uppdrag.

Detsamma gäller prins Andrew som inte längre är en arbetande kunglighet på grund av vänskapen med sexbrottsdömde Jeffrey Epstein. Efter att prinsen blev påkommen med uppenbara lögner i en intervju med BBC angående samröret med Epstein tog drottningen beslutet att skicka ut honom i kylan.

– Ingen av dem kan representera kungahuset och Storbritannien efter det som hänt, säger Sara Ericsson.

Den hårt arbetande prins Philip, som gick bort den 9 april i år, lämnade dessutom efter sig 785 kungliga beskyddaruppdrag.

Drottning Elizabeth tvingas till tuffa beslut i kungafamiljen när prins Harry och prins Andrew inte längre är arbetande kungligheter.
Drottning Elizabeth tvingas till tuffa beslut i kungafamiljen när prins Harry och prins Andrew inte längre är arbetande kungligheter.

Vill trappa ner på jobbet

Enligt Daily Mail vill drottningen, som nyss fyllt 95 år, ta det lite lugnare efter sin makes död. Därför måste den yngre generationen ta sig an fler uppdrag och täcka upp för kungligheter som inte får eller kan jobba längre.

I dagarna stod det klart att prins Charles tar över det prestigefulla beskyddarskapet för Royal Philharmonic Orchestra från lillebror prins Andrew.

Prins Charles står redo att axla rollen som regent den dag hans mamma inte finns kvar längre. Enligt en ny undersökning från Yougov har popularitetssiffrorna för prinsen ökat avsevärt den senaste tiden, tätt följd av prins William och Kate.

Även prins Edwards popularitet har ökat och brittiska medier rapporterar att drottningen gärna vill se sin yngsta son ta sig an mer kungliga uppdrag. Likaså hans fru Sophie och dotter Lady Louise när hon blir tillräckligt gammal.

Affärer med misstänkt sexbrottsling

Andra namn som nämnts är Andrews döttrar prinsessorna Eugenie och Beatrice.

Prins Andrew sägs vilja komma tillbaka till det kungliga livet och försöker rentvå sitt rykte. I skymundan har han startat ett företag för att kunna arbeta med investeringar. Men nu seglar en ny skandal upp. Tyvärr är den andre delägaren en före detta bankman som anklagas för sexuella övergrepp.

Bankdirektören är inte dömd för något brott, men tvingades säga upp sig efter misstankar om att ha antastat kvinnliga kollegor.

– Drottningen kommer inte godkänna att prins Andrew kommer in i värmen igen så länge han omger sig med sådana ”vänner”. Resten av familjen får arbeta hårdare tills en yngre generation är tillräckligt gammal för att avlasta dem, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Nya avslöjanden om prinsessan Diana

Sju timmars inspelade samtal med prinsessan Diana ska bli ny dokumentär. Vi berättar om två dramatiska händelser som kommer vara med i filmen. Dessutom får du veta allt om den nya dokumentär som ska analysera vartenda ord och varje gest från Harry och Meghan från intervjun med Oprah Winfrey i jakten på lögner. Vi analyserar även de senaste siffrorna om kungahusets popularitet och svarar på lyssnarfrågor.
Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Vill du fortsätta lyssna på vad som händer bakom de kungliga kulisserna? Klicka dig vidare för ett fantastiskt erbjudande!

LÄS VIDARE