Kronprinsessfamiljen slår in paket – önskar svenska folket god jul

Uppdaterad 2020-12-23 | Publicerad 2020-12-22

Stockholms Stadsmission fick besök av kronprinsessfamiljen.

Prinsessan Estelle och prins Oscar lämnade lådor fulla med gosedjur och andra presenter som går till julinsamlingen och passade även på att slå in en hel del paket.

– Jag älskar att ge, och jag älskar att få, säger prinsessan Estelle i kungahusets videoklipp.

Julafton närmar sig med stormsteg. Och många barn hoppas på att tomten (som vi nu vet är immun mot corona) ska komma med paket till dem. Stockholms Stadsmissions julklappsinlämning vill se till att även barn som lever i utsatta familjer ska få en klapp att öppna.

Flera tusen person har skänkt gåvor till deras insamling. En familj som gjort det är kronprinsessfamiljen. I en video som kungahuset delar syns prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4, bära in stora lådor fulla av leksaker och gosedjur under sitt besök på Stadsmissionen.

Kronprinsessan och Prinsessan Estelle, 8, slår in juklappar tillsammans.
Kronprinsessan och Prinsessan Estelle, 8, slår in juklappar tillsammans.

Familjen fick även hjälpa till att slå in både hårda och mjuka julklappar.

– Jippie! ropar prinsessan Estelle.

– Man kommer in i själva jultänket, säger prinsessan lite senare medan hon klipper ett vitt presentpapper som ska få pryda ett av de många paketen.

Kronprinsessfamiljen: ”God jul och gott nytt år”

Prins Oscar hjälper mamma Victoria att slå in en mjukishäst, inte vilken som helst, utan Pippis Lilla Gubben. En utmaning då han både är mjuk och har en rätt svårjobbad form att slå in.

Prins Oscar hjälper mamma Victoria att slå in Lilla Gubben.
Prins Oscar hjälper mamma Victoria att slå in Lilla Gubben.

Kronprinsessan Victoria frågar Estelle vem hon tror kommer få paketen de slår in, och de funderar tillsammans och sen säger kronprinsessan:

– Kanske en pysseltjej, precis som du.

– Ja, vem vet, svarar prinsessan Estelle glatt.

Kronprinsessfamiljen var långt ifrån ensamma om att lämna julklappar i år. Inför denna jul har över 9 000 gåvor lämnats in, rapporterar kungahuset. Nu har 850 familjer, på pandemisäkert sätt, fått besöka julklappsinsamlingen för att välja ut julklappar till sina barn.

Kronprinsessfamiljen passar även på att önska alla en god jul och ett gott nytt år under sitt besök på juklappsinlämningen.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

LÄS VIDARE