Dianas juveler kan försvinna från kungahuset

Stor oro i brittiska kungafamiljen

Prins Harry ärvde många av prinsessan Dianas smycken.

Juvelerna gav han sedan till sin fru Meghan Markle.

Efter Megxit oroar sig britterna för att klenoderna kan försvinna från kungahuset för alltid.

En armbandsklocka av märket Tank Française från Cartier med en prislapp på 250 000 kronor. En stor akvamarinring, safirörhängen, en tiara och dyrbara diamantörhängen i form av fjärilar.

Det är bara några exempel på smycken som prins Harry ärvde av sin mamma prinsessan Diana när hon gick bort i en tragisk bilolycka 1997.

Många av juvelerna är värda miljoner och det faktum att de en gång tillhört den ikoniska prinsessan gör dem ovärderliga. I dag är det Harrys fru Meghan Markle som bär dem.

Tidningen National Enquirer rapporterar att Harrys bror William försökte få Harry och Meghan att lämna kvar juvelerna i samband med Megxit. Dess affektionsvärde är stort för båda bröderna, men William ansåg att det var viktigare att de stannade i kungahuset. Enligt tidningens källor vägrade Harry och Meghan att lämna ifrån sig sakerna, vilket skapade stor oro i kungafamiljen.

Meghan bar prinsessan Dianas akvamarinring på sin bröllopsdag.
Meghan bar prinsessan Dianas akvamarinring på sin bröllopsdag.

För alltid förlorade

Istället har kungafamiljen fått se Meghan bära Dianas smycken på bild. I samband med en fotografering för magasinet Time nyligen sågs Meghan bära den omtalade Cartier-klockan runt sin handled.

Meghan bar även Dianas enorma akvamarinring på sin bröllopsdag. Ett av hennes favoritsmycken är ett diamantarmband som Diana bar regelbundet.

Harry och Meghan lämnade kungahuset och Storbritannien i början av året. Drottning Elizabeth gav dem ett års betänketid, men efter den stora Netflix-affären står det klar att Harry och Meghan troligtvis aldrig återvänder till det brittiska kungahuset.

Det betyder att prinsessan Dianas smycken för alltid är förlorade för kungahuset.

Duke and Duchess of Sussex 📸 by me

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Drottningens okända dubbelgångare avslöjad

Drottning Elizabeth får hjälp av en okänd brittisk kvinna i tuffa situationer. Harry och Meghan skapar oro kring prinsessan Dianas gamla smycken. Det holländska kungaparet tvingades be om offentlig ursäkt efter en skandalresa till Grekland. Vi pratar även om prins Daniels coronatest och Märtha Louises och Shamanens samtal om sexualitet och relationer.

Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE