Britternas krav efter Netflix-miljonerna: Ta bort deras titlar

Prins Harry och Meghan i blåsväder efter pengaregnet

Prins Harry och hertiginnan Meghan landade en monster-deal med Netflix för nära en miljard kronor.
Nu kräver britterna att paret lämnar ifrån sig sina kungliga titlar.
– Folk är upprörda över att de surfar på den kungliga glansen, säger hovexperten Sara Ericsson.

Paret ska producera innehåll i form av dokumentärer, långfilm, tv-serier och barnprogram för Netflix. Kontraktet löper över flera år och garanterar Harry och Meghan en inkomst som uppskattas till nära en miljard kronor.

Netflix VD Reed Hastings är jublande glad.

– Det är episk underhållning. Det blir något av det mest spännande, mest tittade innehåll nästa år, säger han i en intervju med CNBC.

Men monsterdealen med Netflix upprör britterna. Den stora frågan är om man som medlem av kungafamiljen får göra stora kommersiella affärer. Paret har förbjudits att använda sina kungliga höghet-titlar i affärssammanhang. De får inte heller använda namnet Sussex Royal efter ett beslut av drottning Elizabeth.

netflix vd Reed Hastings är jublande glad över kontraktet med prins Harry och hertiginnan Meghan. Den har gjort paret ekonomiskt oberoende.
netflix vd Reed Hastings är jublande glad över kontraktet med prins Harry och hertiginnan Meghan. Den har gjort paret ekonomiskt oberoende.

Enormt intresse för paret

Men paret har kunnat använda sig av sina hertig- och hertiginnetitlar och det råder ingen tvekan om att deras kungliga bakgrund är lockande för företagen.

– Det finns ett enormt intresse för Harry och Meghan och det brittiska kungahuset. Över 73 miljoner människor har sett Netflix serie The Crown. Och över 29 miljoner följde Harry och Meghans bröllop för två år sedan, säger hovexperten Sara Ericsson.

Nu kräver politiker i Sussex, parets hertigdöme, att parlamentet ska pröva frågan om parets titlar.

I samband med vågen av kritik kom ett uttalande från parets talesperson. Harry och Meghan har beslutat att betala tillbaka de cirka 25 miljoner kronor som de fick av skattebetalarna för att renovera sitt brittiska hem Frogmore Cottage.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Förlorade titlar och hjärtekrossande kritik

Britterna rasar efter Netflixmiljonerna och Harry och Meghan kan komma att förlora sina sista titlar. Vi berättar allt om krishanteringen efter monsterdealen. Vi pratar även om prinsessan Sofia som öppet berättar om hur ledsen hon blir av jobbkritiken. Och så pratar vi om klädkoden som får drottningen och prinsessorna att välja vitt och svart från topp till tå.
Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE