Prinsparet tipsar om smultronställe: Lantlig miljö

Cyklar, hoppar studsmatta och tittar på kaniner

Carl Philip och Sofia semestrar på hemmaplan i år. Nu har de delat med sig av ett första svenskt ”smultronställe” – och hovet utlovar fler tips från prinsparet i sommar.

Bergs gård strax utanför Trosa i Sörmland är Prins Carl Philips och prinsessan Sofias första sommartips.

På Instagram beskriver paret gården som ”en plats där det finns något för hela familjen” som ligger i en ”en charmig och lantlig miljö”.

På bilderna från Sörmland syns Carl Philip och Sofia tillsammans med barnen Alexander, 4, och Gabriel, 2. De cyklar, hoppar studsmatta och tittar på kaniner.

Prins Carl Philip tycker om lantliga miljöer.
Prins Carl Philip tycker om lantliga miljöer.

Så semestrar kungafamiljen

Även majoriteten av den övriga kungafamiljen kommer att stanna i Sverige i sommar, enligt Margareta Thorgren, hovets informationschef.

– Vi är i en speciell sommartid i coronans tecken vilket innebär att kungafamiljen stannar i Sverige i sommar. Det finns möjlighet att följa med i vad kungafamiljen gör via sociala kanaler, bland annat ifrån prinsparets sociala kanaler.

Prinsessan Sofia kommer att ge sina bästa sommartips i prinsparets sociala kanaler.
Prinsessan Sofia kommer att ge sina bästa sommartips i prinsparets sociala kanaler.

Osäkert kring Madeleine

I samband med kronprinsessan Victorias födelsedag i juli brukar kungafamiljen samlas på Öland.

– Drottningen är redan där och de brukar samlas allihopa. Men i år är det lite osäkert kring prinsessan Madeleine i och med att de befinner sig i USA, säger Margareta Thorgren.

PODD Harry & Meghan i blåsväder-igen

Kronprinsessan Victoria gör något historiskt och prinsessan Madeleine missar sommaren på Solliden för första gången någonsin. Det råder ett bajskaos på drottning Elizabeths slott Balmoral och Harry och Meghan är åter ute på tunn is efter det vågade beslutet. Allt detta och lite till i veckans avsnitt av Kungligt.
Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE