Prins Harry slåss för att behålla titlarna

Drottning Elizabeth är inte nöjd med barnbarnets liv efter Megxit.

Nu riskerar prins Harry att bli av med sina militära hederstitlar.

– Det kommer att knäcka honom. Prinsen har älskat varje minut av sitt militära liv, säger hovexperten Sara Ericsson.

Året efter Megxit har varit tumultartat för prins Harry och hans fru Meghan.

Efter att ha tagit klivet ut från brittiska kungahuset och startat ett nytt liv i Los Angeles i Kalifornien har många av deras beslut kritiserats öppet av experter och familjemedlemmar.

Paret har bland annat gjort en superdeal med Netflix som sägs vara värd en miljard kronor. De har även kontrakt med Spotify och investerar pengar i ett kaffebolag.

Men det som irriterar drottning Elizabeth mest av allt är parets engagemang i det amerikanska presidentvalet, enligt brittiska medier.

Prins Harry riskerar att bli av med sina hederstitlar inom det militära.
Prins Harry riskerar att bli av med sina hederstitlar inom det militära.

”Oerhört känsligt och ett nederlag”

Både Meghan och Harry har varit tydliga med att de är emot Trump även om de inte öppet nämnt hans namn.

– Kungligheter ska vara neutrala och absolut inte uttala sig politiskt eller engagera sig på något vis, säger Sara Ericsson.

Harry har tre hederstitlar inom försvaret; ”Captain General of the Royal Marines”, ”Honorary Air Commandant of RAF Honington in Bury St Edmunds” och ”Commodore-in-Chief, Small Ships and Diving, Royal Naval Command”.

Det är titlar som han nu gör allt för att behålla. Harry tjänstgjorde i armén i tio år och gjorde två vändor till Afghanistan. Han är initiativtagare till Invictus Games Foundation som arrangerar sporttävlingar för krigsveteraner.

– Att förlora titlarna är oerhört känsligt och ett nederlag för prins Harry, säger Sara Ericsson.

Beredd att slåss

En nära vän till prinsen säger till Daily Mail att Harry är beredd att slåss för titlarna och för att få fortsätta att representera försvarsmakten.

Källor inom hovet har konstaterat för tidningen att det inte är aktuellt att låta Harry få sin vilja igenom.

– Så här är det – antingen är du kunglig eller inte. Alla så kallade hybridformer av den kungliga rollen är inkompatibla med att representera statschefen.

Drottning Elizabeth gav Harry och Meghan ett prövoår när de lämnade kungahuset. Hon lät då Harrys titlar vila och tillsatte inte någon annan på hans militära hederspositioner. Nu hänger titlarna löst för Harry.

Meghan och Harry hedrar stupade i krig vid Field of Remembrance vid Westminster Abbey i London.
Meghan och Harry hedrar stupade i krig vid Field of Remembrance vid Westminster Abbey i London.

Harrys och Meghans Megxit-liv

  • Paret har gjort en superdeal med Netflix värd nära en miljard kronor
  • De har startat en podcast hos Spotify
  • Paret investerar pengar i start ups, bland annat ett kaffeföretag som fått ovärderlig reklam via Oprah Winfreys instagramkonot.
  • Meghan har stämt Associated Newspapers med Daily Mail och Mail on Sunday i spetsen för att ha publicerat ett privat brev hon skrivit till sin pappa. Förhandlingar inför rättegången som ska hållas i höst är i full gång.
  • Harry stämde Associated Newspapers sedan de skrivit att Harry efter Megxit inte längre engagerar sig i sina militära uppdrag. Parterna nådde nyligen en uppgörelse och tidningarna har publicerat en ursäkt.
  • Harry och Meghan lämnade Storbritannien och köpte ett hus i Montecito i Santa Barbara utanför Los Angeles. Prislappen landade på 127 miljoner och fastigheten har 16 badrum, nio sovrum, hemmabio, spa, gym och spelrum. Allt ryms på 1347 kvadratmeter, exklusive gästhus på tomten.
  • Mediebevakningen kring paret har varit enormt intensiv hela året. Paret diskuteras frekvent i sociala medier och Meghan har konstaterat att hon är en av världens mest utsatta personer för näthat.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Meghans namnproblem upprör en hel värld

När Meghans tilltalsnamn tas bort på Archies födelseattest exploderar kritiker och sociala medier-kombatanter. Vems är felet och varför ändrar man i ett födelsedokument? Jenny och Sara reder ut problemet bakom veckans mediala bomb. De pratar även om drottning Elizabeths kommande möte med USA:s nye president Joe Biden, Trumps alla etikettsbrott och varför Meghan inte vill träffa kungafamiljen i sommar. Dessutom riskerar en omtalad miljonär och oppositionsledare många år i fängelse för att ha ifrågasatt kopplingar mellan Thailands kungahus och ett vaccinföretag.

Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE