Ny bok om Megxit skakar kungahuset

”Avslöjandena kan skada drottning Elizabeth”

En ny bok om prins Harry och Meghan skapar panik i brittiska kungahuset.
Den påstås ska avslöja allt om Megxit.
– Deras sanning kan skada drottning Elizabeth, säger hovexperten Sara Ericsson.

Den omtalade boken ”Finding Freedom – Harry and Meghan and the making of a modern royal family” lanseras i augusti. Men den har redan hunnit ställa till en ordentlig oreda i den kungliga världen.

Boken på 368 sidor påstås beskriva händelser i det brittiska kungahuset enbart utifrån Harry och Meghans perspektiv, utan att ta hänsyn till den kungliga familjen. I bokens beskrivning kan man läsa:

”Finding Freedom tar dig bortom rubrikerna och avslöjar tidigare okända detaljer ur Harrys och Meghans liv tillsammans, den fördriver de många rykten och missuppfattningarna som plågar paret på båda sidor havet”.

– Det man är mest orolig för är att det kan framkomma detaljer som man inte vill ska lämna de kungliga väggarna, säger hovexperten Sara Ericsson.

Den 11 augusti kommer boken ”Finding Freedom – Harry and Meghan and the making of a modern royal family” som sägs avslöja allt om parets exit från kungahuset.
Den 11 augusti kommer boken ”Finding Freedom – Harry and Meghan and the making of a modern royal family” som sägs avslöja allt om parets exit från kungahuset.

Vill slå sönder diva-bilden

En av författarna, Omid Scobie, är god vän till Meghan. Han har tillsammans med medförfattaren Carolyn Durand pratat med en lång rad nära vänner till paret. De fick dessutom en exklusiv intervju med Meghan och Harry innan de flyttade till Kanada.

– Så med andra ord är den här biografin “accepterad” av paret, säger Sara Ericsson.

Boken hamnade direkt på förstaplatsen på Amazons topplista på förbeställningar.

Källor till brittiska medier avslöjar att Meghan och Harry är oerhört angelägen om att boken ska ställa allt till rätta. Nu vill de berätta sin egen version av händelserna – och säkerligen ge en känga eller två till de som varit extra hårda mot paret.

– Meghan vill desperat slå sönder bilden av att hon är en diva som var otrevlig mot personalen och andra människor i sin kamp för kändisskap och makt, säger en källa till tidningen Daily Mail.

Det finns även ett annat skäl till att Meghan och Harry är extremt angelägna om att boken ska komma ut så fort som möjligt. I höst kommer nämligen ytterligare en biografi ut i handeln, “Meghan och Harry: Den sanna historien”, och paret vill att deras bok ska vara den som sätter agendan.

Kamp om rubrikerna

Det är författaren Lady Colin Campbell som står bakom höstens biografi. Hon skrev även bästsäljaren ”Diana, Princess of Wales” som låg på topplistorna tidigt 90-tal, och sägs stå på god fot med den brittiska kungafamiljen.

Hennes nya bok sägs inte stryka paret medhårs. Tvärtom.

Kampen om rubrikerna har alltså bara börjat.

Samtidigt pågår en rättslig process där Harry och Meghan stämt flertalet brittiska tidningar. De har även helt brutit med de brittiska tabloiderna Mail, Sun, Mirror och Express.

Meghan och Harry bor just nu i en av filmmogulen Tyler Perrys stora lyxhus i Los Angeles. Deras gemensamma bekant är Oprah Winfrey som även var gäst på parets bröllop 2018.
Meghan och Harry bor just nu i en av filmmogulen Tyler Perrys stora lyxhus i Los Angeles. Deras gemensamma bekant är Oprah Winfrey som även var gäst på parets bröllop 2018.

Drottningens markering

Drottning Elizabeth verkar inte dela barnbarnet prins Harrys syn på journalister. I ett tal i början av maj hyllade hon alla reportrar och fotografer som jobbar hårt under den pågående coronakrisen. Många anser att det var en markering mot Harrys och Meghans krig mot pressen.

Paret bor just nu i en av filmmogulen Tyler Perrys stora lyxhus i Los Angeles. Deras gemensamma bekant är Oprah Winfrey som även var gäst på Harrys och Meghans bröllop 2018. Prins Harry gjorde en dokumentär om psykisk ohälsa tillsammans med Oprah och det sägs att trion har fler projekt på gång tillsammans.

– Det är förvånande att ett par som helst vill undvika paparazzis och offentlighet gång på gång gör val som placerar dem direkt i strålkastarljuset, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny


PODD Ex-kungens trubbel med rättvisan

Det har skett en hemlig flytt mitt i coronakrisen, världen har fått en ny prins och prins Andrew är åter i blåsväder. Thailands kung gömmer sig på lyxhotell i Tyskland, Harry och Meghan liv blir film och Spaniens ex-kung misstänks för mutbrott.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE