Hon är drottningens okända dubbelgångare

Ella Slack tar drottning Elizabeths plats i offentligheten

När drottning Elizabeth, 94, inte kan vara på plats och repetera inför ett uppdrag kliver pensionären Ella Slack in i hennes ställe.

– Jag har aldrig fått sitta på tronen, jag måste ”sväva” över den, säger Ella Slack.

Stora kungliga event kräver en hel del förberedelser och repetitioner för att allt ska fungera perfekt.

Drottning Elizabeth, 94, genomför nära 300 uppdrag per år och många av dem är pampiga och stora. Det sätter stor press på säkerhet och genomförande.

Eftersom drottningen är en mycket upptagen kvinna så har hon en ersättare som tar hennes plats på repetitionerna.

Pensionären Ella Slack, 77, har jobbat som drottningens dubbelgångare i 30 år. De är väldigt lika varandra. De är lika långa, har samma frisyr och kroppsbyggnad.

– Allt som drottningen genomför har vi övat på innan. Även om det bara handlar om att besöka ett rådhus eller inviga ett nytt sjukhus, säger Ella Slack till Great Big Story.

Vem är vem? Ella Slack till vänster är drottning Elizabeths ersättare vid stora event.
Vem är vem? Ella Slack till vänster är drottning Elizabeths ersättare vid stora event.

Ella Slack kallas för ”repetitionsdrottningen” och har varit med vid nästan alla stora event, särskilt vid parlamentets öppnande och Trooping the Colour som är drottningens årliga födelsedagsfirande med parader och uppträdanden.

– Vid parlamentets öppnande har jag aldrig fått sitta på tronen i House of Lords. Jag måste ”sväva” ovanför sitsen, det är en väldigt strikt regel. Om jag sitter i en bil eller en öppen vagn så vinkar jag, berättar Ella Slack.

Ella blev drottningens ersättare när hon jobbade på BBC och en producent behövde någon som var lika lång som drottningen när de skulle testa hur ljuset föll på en viss plats. Sedan dess har hon varit drottningens dubbelgångare.

Rolig kuriosa är att Ella Slack bor på Royal Court på gatan Queens Promenade i Royal Ramsey på Isle of Man.

Pensionären Ella Slack är drottning Elizabeths dubbelgångare.
Pensionären Ella Slack är drottning Elizabeths dubbelgångare.

Den förbjudna tronen

Sitta på tronen är ju big no no. Det gör bara drottningen. Men när skandalprinsen Andrew tog med sig vänner på efterfest till Buckingham Palace 2002 lät han dem sätta sig på sin mammas tron. Skådespelaren Kevin Spacey, som anklagades för sexövergrepp på minderåriga, och Ghislaine Maxwell, bästa vän till pedofildömde Jeffrey Epstein, klättrade upp på tronen. Bilderna på de skrattande gästerna nådde pressen. Drottningen var inte glad över tilltaget.

Fler kungliga dubbelgångare

  • Drottning Silvia var en mästare på dubbelgångare när hon fortfarande var Silvia Sommerlath och hemlig flickvän till Sveriges blivande kung. På skidsemestrar i alperna tillsammans med kungen hände det att en god vän till Silvia klädde sig i hennes skidkläder för att lura fotograferna.
  • Sarah Mhlanga, 36, från Manchester, är väldigt lik hertiginnan av Sussex, Meghan Markle. Sarah har byggt en karriär av att likna Meghan och bjuds in till olika event för att härma prins Harrys flickvän.
  • Mira som är lika gammal som prinsessan Estelle är en kopia av prinsessan.
    – De blir mer och mer lika ju äldre de blir, säger mamma Rebecka till Aftonbladet.
  • Simon Watkinson, en ingenjör från Adelaide korades som Europas bäste prins William-look-alike här om året.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Drottningens okända dubbelgångare avslöjad

Drottning Elizabeth får hjälp av en okänd brittisk kvinna i tuffa situationer. Harry och Meghan skapar oro kring prinsessan Dianas gamla smycken. Det holländska kungaparet tvingades be om offentlig ursäkt efter en skandalresa till Grekland. Vi pratar även om prins Daniels coronatest och Märtha Louises och Shamanens samtal om sexualitet och relationer.

Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE