Meghan Markles pappa: ”Hade velat vara där för dem”

Intervjuad i brittisk tv – ger tjuvnyp till Harry

Av: 

Linda Hjertén

Meghan Markle

Meghan Markles pappa gav i morse sin version i tv-programmet ”Good Morning Britain”.

Om han vetat hur dåligt dottern mådde, hade han velat vara där för henne, säger Thomas Markle, men erkänner än en gång att han svikit henne.

– Vi har alla gjort misstag – men jag har aldrig lekt naken på ett biljardbord eller klätt ut mig till Hitler som Harry gjorde, säger han.

Den uppmärksammade intervjun som Oprah Winfrey gjorde med prins Harry, 36, och Meghan Markle, 39, slog ned som en bomb under måndagen. Mest uppmärksamhet fick Meghan Markles uttalanden om att hon hade självmordstankar men inte fick hjälp, och att vissa personer inom hovet oroade sig över hudfärgen på sonen Archie medan han ännu låg i hennes mage.

I intervjun pratade även Meghan Markle om den dåliga relationen med sin far, en relation som länge varit omskriven på grund av sin frostighet.

Pappan har öppet vädjat i pressen om att få träffa sitt barnbarn Archie. 2020 hölls en förhandling mellan Meghan Markle och Associated Newspaper efter att Meghan och Harry stämt företaget för intrång i privatlivet. Detta efter att Mail on Sunday publicerat ett privat brev som Meghan skickade till sin pappa efter bröllopet den 19 maj 2018.

Pappan, Thomas Markle, 76, var inte heller med på parets bröllop och han och dottern ska inte ha haft någon kontakt sedan dess. I intervjun med Oprah tog Meghan Markle upp att hon mist sin far. Orsaken var framförallt att pappan talade med brittiska medier, något han till en början vägrade erkänna men senare medgett.

– Jag tittar på Archie och känner att jag aldrig skulle kunna göra något för att orsaka mitt barn internationell skada, sa Meghan under intervjun.

Thomas Markle.
Thomas Markle.

Thomas Markle: Vill säga förlåt

När Thomas Markle medverkade i det brittiska morgonprogrammet ”Good Morning Britain” med Piers Morgan på tisdagsmorgonen sade han att han bett om ursäkt ”100 gånger” för att han gjorde en deal med paparazzi-fotografer i samband med dotterns bröllop 2018. Men bad även paret att besöka honom nu när de bor så nära varandra, han i Mexiko och de i Los Angeles. Thomas Markle säger också att han hade velat hjälpa dem:

– Hade jag vetat att hon hade psykiska problem hade jag velat vara där för dem.

Markle menar att alla gör bort sig ibland.

– Vi har alla gjort misstag – men jag har aldrig lekt naken på ett biljardbord eller klätt ut mig till Hitler som Harry gjorde, sa han under morgonens intervju, enligt Daily Mail.

– Men jag skulle vilja säga förlåt till henne igen för vad jag gjort. Det här var två år sedan och jag har försökt att återgälda henne sedan dess.

Kallar uppgifterna ”skitsnack”

Vad gäller Meghan Markles mycket uppmärksammade påstående att medlemmar ur den kungliga familjen vid flera tillfällen diskuterat sonen Archies hudfärg – innan han ens var född, kallar Thomas Markle för ”skitsnack” utan att redogöra för vad han skulle ha för belägg för det.

– Den där grejen om hur mörkt barnet skulle bli, jag gissar och hoppas att det bara var en plump fråga från någon. Det kan ha varit så enkelt snarare än att de ska vara totala rasister.

Även om Thomas Markle medger att han svikit sin dotter anser han att även hon svikit honom genom att bryta kontakten efter att han genomgått en hjärtoperation.

– Hon har inte förlorat mig. Hon har gått ut offentligt med att hon förlorat mig men hon förlorade mig aldrig. Jag kommer alltid finnas där för dem. Jag är här nu om hon vill ha mig.

Piers Morgan, som höll i intervjun med Thomas Markle, var tidigare vän med Meghan och Harry. Men när de valde att lämna kungahuset blev han rasande och kallade dem öppet för ”bortskämda snorungar”.

Att just han nu är den som intervjuat Thomas Markle är många som ifrågasätter på ”Good Morning Britain” Twitterkonto.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

ANNONS

Återfukta håret efter sommaren! Just nu 25% rabatt på populära produkter från K18.

Extern länk från MEDS

Gå till Kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Boris Johnson om prinsparets explosiva intervju: Ingen kommentar

ÄMNEN I ARTIKELN

Meghan Markle

Oprah Winfrey

Prins Harry

Brittiska kungahuset

MER OM KUNGLIGT

Thomas Markle hotar att stämma Meghans vänner

Kungligheterna diskuterade Archies hudfärg

Drottningen ”ledsen” över Harry och Meghan

Prins William slår tillbaka: "Inte en rasistisk familj"

Professor: Harrys ord är största skadan för kungafamiljen

Harry och Meghan bröt tystnaden hos Oprah

Harry: Meghan räddade mig ur fångenskapen

Här är Harrys och Meghans osanningar i Oprah-intervjun

Prins Harry och Meghan - allt du behöver veta

Här duckar prins Charles frågan om intervjun

Ekonomisk knipa fick Harry att tacka ja till Netflix

Harrys och Meghans intervju hos Oprah – här är höjdpunkterna

Svenska överklassen är inte lika snobbig

LISTA: Detta lärde vi oss av intervjun hos Oprah

Prins Harry: Brittisk media förstörde min mentala hälsa

Då blir Harrys barn prins och prinsessa

Professorn: Dolt budskap i drottningens uttalande

Brittiska medier reagerar på Harry och Meghan-intervjun

Dystra siffror för prins Harry och Meghan

Tuffa frågan om Meghan gjorde Kate nervös

Så kan Meghans ord förändra världens monarkier

Meghans attack mot hovet: De sprider lögner om oss

Oro i Storbritannien efter nya bilderna på prins Philip

Harry och Williams privata samtal läckte till pressen