Märtha Louise fast i karantän

Norska prinsessan hemma igen – åkte på blixtresa till USA

Norska prinsessan Märtha Louise sitter i karantän efter ett spontanbesök i USA hos sin nya kärlek.
– Hon ville se mig innan gränserna stängde, skriver shamanen Durek Verrett på Instagram.

Kärleksförhållandet mellan prinsessan Märtha Louise, 48, och Durek Verrett, 45, har varit omskrivet sedan det blev känt i maj förra året.

Durek bor i USA och paret försöker träffas så mycket som möjligt. Och det kan bli svårt den närmaste tiden efter de reserestriktioner som införts på grund av coronaviruset.

Men de hann med ett sista möte innan USA stoppade resandet från Europa.

– Prinsessan Märtha Louise och hennes tre döttrar reste till USA innan man verkställt karantänbestämmelserna och är nu tillbaka, säger prinsessans manager Carina Scheele Carlsen till tidningen Verdens Gang.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett.
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett.

”Hon ville se mig”

För den amerikanske schamanen blev besöket en fullständig överraskning.

– Hon dök upp vid min dörr utan att jag visste om det. Hon flög bokstavligen hit från andra sidan jorden för att träffa mig innan hennes land stängde gränserna. Hon ville se mig – även om det bara var för ett par dagar, skriver han på Instagram.

Durek Verrett är känd för vara extremt frispråkig och säga rakt ut vad han tycker och tänker. Det gäller inte minst hans känslor för den norska prinsessan. Han beskriver nu hur chockad och lycklig han blev av prinsessans blixtvisit.

– Det var de bästa dagarna i mitt liv – både för mig och för min familj. Hon överraskade mig och jag grät som ett barn. Det är sann kärlek för mig.

Märtha Louise och hennes tre döttrar sitter nu i hemmakarantän enligt de regler som resten av Norges befolkning följer.

– De reste tillbaka till Norge så fort de kunde, sitter i karantän och är helt symptomfria, säger Carina Scheele Carlsen.

Besökte MSB

Det svenska kungahuset är hittills förskonat från coronaviruset, även om alla åtaganden blivit färre och bedöms från dag till dag beroende på riskfaktorn.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer som självklart har inverkan även på kungafamiljen på flera olika sätt. Vi har även ett särskilt säkerhetstänk kring kungafamiljen för att minimera riskspridning, säger Margareta Thorgren, informationschef på Kungliga Hovstaterna.

Det innebär bland annat att kungen och kronprinsessan i dagsläget inte genomför några programpunkter tillsammans.

Senast i måndags var kronprinsessan och prins Daniel på besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, i Solna. Syftet med besöket var att få information om det arbete myndigheten och andra aktörer bedriver med anledning av spridningen av det nya coronaviruset

PODD Så jobbar Aftonbladet med coronaviruset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Aftonbladet arbetar kring rapporteringen av coronaviruset och den globala krisen. Gäst är Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE