Meghans attack mot hovet: De sprider lögner om oss

Publicerad:
Uppdaterad:

Brittiska kungahuset

Storbritannien bävar inför Ophra Winfreys intervju med prins Harry och Meghan.

I ett nytt klipp anklagar Meghan kungahuset för att medvetet sprida lögner om henne och Harry.

Samtidigt har Buckingham Palace inlett en utredning efter att tidigare medarbetare gått ut med att Meghan mobbade dem under sin tid i kungafamiljen.

På måndag sänds pratshowikonen Oprah Winfreys stora intervju med prins Harry och Meghan. Tidigt stod det klart att paret skulle berätta allt och inte ducka för någon av Oprahs frågor.

Videoklipp från intervjun har redan delats och höjt temperaturen ordentligt innan någon fått se hela programmet.

I intervjun pratar Meghan om rasism och Harry om hur det de upplevt liknar det hans mamma, prinsessan Diana, tvingades uppleva.

I det senaste klippet, som släpptes i går, säger Meghan hon inte är rädd för konsekvenserna av att tala ut i en stor tv-sänd intervju.

Svaret kom efter Oprah Winfreys fråga:

– Hur känns det att hovet i dag får höra dig berätta din sanning?

På det svarar Meghan:

– Jag vet inte hur de kan förvänta sig, efter all tid som gått, att vi bara ska sitta tysta om "firman" samtidigt medvetet vidhåller lögner om oss, säger hon och fortsätter:

– Och om det kommer en risk att förlora saker, jag menar... det finns mycket som redan har gått förlorat.

Oprah Winfreys intervju med prins Harry och Meghan sänds på måndag.
Foto: Joe Pugliese / TT NYHETSBYRÅN
Oprah Winfreys intervju med prins Harry och Meghan sänds på måndag.

Inlett utredning om mobbning

Tv-kanalen CBS, som sänder intervjun i USA på måndag, släppte klippet samma dag som Buckingham Palace meddelat att de inlett en utredning om att Meghan mobbat flera av sina medarbetare.

Tidningen The Times avslöjade i tisdags att medarbetare slog larm hösten 2018, efter att två assistenter redan tvingats sluta och att Meghan uppgavs sakna förtroende för en tredje medarbetare.

– Inget dög för henne… hon fick personalen att darra av rädsla, säger källan till The Times.

Flera källor uppger för tidningen att Meghan medvetet försökte göra situationen ohållbar, utmåla sig själv som ett offer och övertyga Harry om att de var tvungna att lämna landet.

Det var parets egen PR-assistent Jason Knauf som slog larm, trots att prins Harry vädjat till honom att inte göra det, skriver The Times.

Knauf kontaktade hovets HR-chef Samantha Carruthers och mejlade prins Charles närmaste medarbetare, Simon Case.

I mejlet skriver han att han är orolig för att "inget kommer att göras" och att Samantha Carruthers helt och hållet håller med honom om att "situationen är mycket allvarlig".

Harrys och Meghans advokater säger till The Times att "Buckingham Palace använder tidningen för att underblåsa en felaktig version" inför den tv-sända intervjun med Oprah.

När Buckingham Palace nu inleder en utredning kring Meghans påstådda mobbning och arbetssituationen kring Harry och Meghan ska både forna och nuvarande medarbetare bjudas, heter det.

"Vårt HR-team kommer att undersöka omständigheterna i artikeln", skriver Bucking Palace i ett uttalande och tillägger:

"Det kungliga hushållet har haft en "värdighet-på jobbet-policy" i ett antal år och tolererar inte mobbning inte trakasserier på arbetsplatsen."

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN

”Ledsen över anklagelserna”

Meghan kommenterar de nya uppgifterna i The Times via sin talesperson:

"Hertiginnan är ledsen över de senaste anklagelserna mot henne som person. Särskilt som hon själv har varit måltavla för mobbning och är djupt engagerad i att stötta de som upplevt smärta och trauman".

Enligt Daily Mail har tidigare medarbetare till Harry och Meghan slutit sig samman i en "Sussex survivors club", en organisation för de som överlevde hertigparet, där några hävdar att de utvecklat posttraumatiska stress-symptom och ångest av Meghans och harrys sätt att behandla dem.

Källor inifrån Buckingham Place uppger till Daily Mail att man är rasande över att Meghan antyder att man driver en smutskastningskampanj mot henne:

– Det är obehagligt och löjeväckande att antyda att någon inom hovet ska spridigt desinformation och läckt detaljer. Det mycket, mycket viktigare saker att ta itu med än ett medieframträdande, säger personen till tidningen.

Det sista syftar på att drottning Elizabeths make prins Philip, 99, just genomgått en hjärtoperation.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Allvarliga mobbing-anklagelser mot Meghan

Harry och Meghan kommer tala ut i en intervju med Oprah Winfrey och brittiska kungahuset kontrar med ett tv-framträdande med drottningen. Vi går igenom allt som har hänt sedan sist - Harrys talkshowdebut, den dramatiska tv-reklamen, de allvarliga mobbinganklagelserna mot Meghan och alla privata detaljer kring parets familjeliv. Vi pratar också om prins Andrew och de ökade kraven på hans titlar samt varför man jämför Harry med prinsessan Madeleine. Dessutom svarar vi på flera lyssnarfrågor, bland annat hur hovnigningar funkar.

Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT