Mötet som förändrade Madeleines framtid

Prinsessan avslöjar de krossade flyttdrömmarna

Madeleine avslöjar för första gången att hon planerade att bosätta sig i Tyskland och sedan Brasilien.
Men mötet med Chris O’Neill fick henne på andra tankar.
– Jag träffade min man och blev kvar här, säger prinsessan Madeleine i dokumentären ”Barnens drottning”.

Efter uppbrottet med Jonas Bergström 2010 satte sig prinsessan Madeleine på ett plan till USA. Hon behövde komma bort från offentligheten och mediernas rapportering kring den brutna förlovningen.

Prinsessan hade jobbat på Childhoods kontor i Stockholm som projektledare med fokus på Kina. Nu hade hon siktet inställt på kontoret i New York. Prinsessan Madeleine hade gjort upp en noggrann plan för hur framtiden skulle se ut. Den innefattade drottning Silvias två hemländer. Men ett möte fick henne att tänka om totalt.

– Jag tänkte testa ett år i USA och sen var min plan att tillbringa ett år även på Childhoods kontor i Tyskland och ett år på kontoret i Brasilien. Men så träffade jag min man och så blev jag kvar här, säger prinsessan Madeleine i den nya dokumentären ”Barnens drottning”.

Prinsessan Madeleine hade helt andra planer för sin framtid när hon träffade Chris O’Neill i New York. Det första mötet kom att förändra hela hennes framtid.
Prinsessan Madeleine hade helt andra planer för sin framtid när hon träffade Chris O’Neill i New York. Det första mötet kom att förändra hela hennes framtid.

Mötet förändrade hennes framtid

Det är första gången som Madeleine berättar om hur mötet med Chris O’Neill kom att förändra hela hennes framtid. De träffades genom gemensamma vänner i New York.

– Det fanns en kemi mellan oss… skratt och humor, har Chris berättat om första mötet i Skavlan.

”Barnens drottning” som visas på Viaplay och TV8 med start på söndag visar upp en prinsessa som trivs väldigt bra i USA. Och som inte verkar ha några planer på att flytta hem till Sverige.

– Det är en förmån för mig att vara i ett land som USA. Man får många bra impulser och kontakter, säger prinsessan Madeleine och lägger till att det ger både henne och Childhood väldigt mycket att hon finns på plats i USA.

Childhood

  • Stiftelsen World Childhood Foundation grundades år 1999 av Drottning Silvia.
  • Syftet är att värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom, och särskilt arbeta för att förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp.
  • Childhood har sedan starten arbetat för att synliggöra frågor som rör sexuell exploatering av barn och problematiken kring barnhem. Organisationen har bland annat varit med och etablerat Barnahus i Sverige, Vitryssland och Brasilien.
  • Sedan år 1999 har över tusen projekt fått stöd av Childhood.
  • Barnens drottning ger en unik inblick i Childhoods arbete och Drottningen och Prinsessan Madeleines engagemang i organisationen.
  • – För oss är det naturligtvis väldigt roligt att Childhoods arbete med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn visas i en fem avsnitt lång dokumentär. Det är modigt av producenterna att inte rygga tillbaka för svåra teman som pedofili, resande förövare eller livestreamade övergrepp. Vad vi tycker gör serien så stark är att den lyfter eldsjälar och visar hur mycket som görs för att förhindra att övergrepp sker”, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny


PODD Estelles skola stängd - så hanterar kungligheterna coronaviruset

I veckans avsnitt av Kungligt med Jenny och Sara pratar vi om hur coronaviruset påverkar den kungliga världen. Vi pratar också om några av de brott som drabbat kungligheterna genom åren.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE