Prinsessan Märtha Louise och shamanen planerar bröllop

Durek Verrett har fått kung Haralds godkännande

Prinsessan Märtha Louises relation till Durek Verrett har varit mycket kritiserad.

Men nu planerar paret att gifta sig.

– Ödet ville att vi skulle träffas redan innan vi föddes, säger Durek Verrett till magasinet Vanity Fair.

Det är i decembernumret av amerikanska magasinet Vanity Fair som norska prinsessan Märtha Louise och shamanen Durek Verrett berättar att de planerar bröllop.

Redan för ett år sedan bad shamanen kung Harald och drottning Sonja om lov att få fria till Märtha.

Enligt Durek sa kungaparet ja och shamanen gjorde upp en plan för sitt frieri. Han bokade in en resa till Hawaii med Märtha Louise och hennes tre döttrar i februari i år. Tanken var att gå ner på knä någon gång under resan. Han hade specialdesignat en ring till sin flickvän.

Men ödet ville annorlunda.

På juldagen 2019 tog prinsessans exmake Ari Behn sitt liv. Stor sorg drabbade hela familjen och Durek Verrett beslutade sig för att skjuta upp förlovningen. Det var inte lämpligt att fria under sådana förutsättningar.

Istället planerar shamanen att fria på Disneyland eller vid Lake Tahoe vid ett senare tillfälle.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts relation har varit ifrågasatt och kritiserad. Nu planerar de bröllop.
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts relation har varit ifrågasatt och kritiserad. Nu planerar de bröllop.

Fick skulden för exmakens död

Märtha Louise berättar i intervjun med Vanity Fair att hon och shamanen fick skulden för Ari Behns död. 

– De sa att det var mitt och Dureks fel, att om det inte hade varit för Durek så hade detta inte hänt.

Durek Verrett och prinsessan har varit ett par i ett och ett halvt år. Märtha Louise berättar i Vanity Fair att hennes mamma blev förskräckt när hon fick veta att prinsessans nya pojkvän var shaman.

– Jag vet inte om jag kan prata om det för att vara ärlig. Det är väldigt motstridigt. I USA är man mer öppen för sådant. I Norge är det väldigt väldigt extremt kontroversiellt. Jag borde vara tillsammans med en vd eller en adelsman eller någon annan av samma sort. Att vara tillsammans med en shaman, det är väldigt extremt utanför boxen. Det är galet.

Paret hade en föreläsningsturné tillsammans som hette ”Prinsessan och Shamanen”. Det ledde till att kung Harald och kronprins Haakon förbjöd henne att använda sin prinsesstitel i kommersiella sammanhang.
Paret hade en föreläsningsturné tillsammans som hette ”Prinsessan och Shamanen”. Det ledde till att kung Harald och kronprins Haakon förbjöd henne att använda sin prinsesstitel i kommersiella sammanhang.

Prinsessan och shamanen

  • Durek Verrett har varit mycket ifrågasatt och kritiserad. Mycket på grund av sina uttalanden. Han har bland annat sagt att barn som får cancer orsakar det själva på grund av att de är olyckliga. Det ledde till att bokförlagen stoppade hans bok ”Spirit Hacking” i Norge och Sverige.
  • Märtha Louise fick också kritik för att ha använt sin prinsesstitel för att marknadsföra shamanens verksamhet. Hon var en del av en föreläsningsturné som hette ”Prinsessan och Shamanen”. Det fick kung Harald och kronprins Haakon att sätta ner foten. Märtha Louise tvingades be om ursäkt och sluta använda sin titel i kommersiella sammanhang.
  • Durek Verrett har varit väldigt frispråkig. Han har pratat öppet om parets sexliv och på sitt Instagramkonto har han attackerat norrmän som kritiserat honom och sagt att medierna är mobbare.
  • Han har tagit tillbaka många av sina uttalanden i podden ”The Life Stylist Podcast”. Då sa han bland annat att han skämt ut Märtha och hennes familj och att han inte är perfekt.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Hemliga dokumenten avslöjar sanningen om Meghan

Dokument från High Court i London visar att Meghan trots allt hade kontakt med författarna till biografin Finding Freedom – och det förändrar allt i rättsprocessen! Nu erkänner hon något som hon hela tiden förnekat. Jenny och Sara pratar även om brittiska kungahuset påverkas av skandalerna i The Crown och hur prins Charles vänner rasar över hur han porträtteras i serien. Återigen kommer de skamliga händelserna kring drottning Elizabeths kusiner upp i ljuset. Dessutom planerar prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek förlovning.
Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE