Meghans privata sms lästes upp i rätten

Sms och mail mellan prins Harry, Meghan och hennes pappa Thomas Markle har blivit offentliga.

De kan vända upp och ner på hela rättsprocessen.

”Vem kommer att leda dig fram till altaret? Om du verkligen behöver mig så kommer jag, jag är så ledsen för allt det här”.

Det här och många fler sms skickade Thomas Markle till sin dotter tiden före bröllopet 2018.

Meddelandena offentliggjordes i dagarna när Associated Newspaper överklagade domen som föll till Meghans fördel tidigare i år. Meghan stämde Associated Newspapers för att ett par av dess tidningar publicerat ett privat brev som hon skrivit till sin pappa.

Thomas Markle drabbades av hjärtproblem och kunde inte vara med vid sin dotters vigsel.

Att han försökte nå fram till Meghan står i skarp kontrast till den bild som Meghan och hennes advokater målade upp under rättsprocessen förra året. Då beskrevs Thomas Markle som känslokall för att han ignorerade Meghan.

SMS avslöjar Meghan och Harrys relation till Thomas Markle. Meddelanden blev offentliga genom den rättsprocess som pågår mellan paret och tidningen Mail on Sunday.
SMS avslöjar Meghan och Harrys relation till Thomas Markle. Meddelanden blev offentliga genom den rättsprocess som pågår mellan paret och tidningen Mail on Sunday.

Starka ord från prinsen

Vid sin överklagan la Associated Newspapers fram flera privata konversationer som bevis för att rätten inte fått hela bilden av vad som hände. På så vis försöker de slå hål på Meghans trovärdighet.

Det enda sms som rätten inte läste upp högt var ett meddelande som prins Harry skickade mitt i natten till sin blivande svärfar. Rättens ledamöter fick läsa det tyst för sig själva från ett dokument.

– Det är ett sms i ganska starka ord från prins Harry. Det är uppenbart att herr Markle blev upprörd av det meddelandet, sa en av Associated Newspapers advokater.

Jason Knauf slutade som presschef hos Harry och Meghan och är nu chef över prins William organisation Earthshot prize.
Jason Knauf slutade som presschef hos Harry och Meghan och är nu chef över prins William organisation Earthshot prize.

De samarbetade med författarna

Andra meddelanden visar att Meghan och Harrys presschef Jason Kanuf hjälpte Meghan att skriva det privata brevet och att det därför var skrivet med baktanken att det kunde publiceras.

”Ärligt talat Jason, jag mår fantastiskt. Katarsis och sann och ärlig och saklig. Och om han läcker brevet så är det på hans samvete. Då får i alla fall världen veta sanningen, ord jag aldrig kan säga högt”, skrev Meghan till sin presschef.

Flera sms visar även att Harry och Meghan samarbetade med författarna Omid Scobie och Carolyn Durand som skrev biografin ”Finding freedom”. En bok som beskriver hertigparet i mycket positiva och okritiska ordalag.

I ett meddelande skriver prins Harry till Knauf:

”Jag håller verkligen med att vi måste kunna säga att vi inte har något alls att göra med detta. Samtidigt så kan du ge dem rätt kontext och bakgrund och det vore bra att få ut lite sanningar. Sanningar behövs väldigt mycket och uppskattas, särskilt när det gäller Markle/bröllopsgrejer, men samtidigt kan vi inte sätta dem i direktkontakt med hennes vänner”.

Hertigparet Meghan och Harry.
Hertigparet Meghan och Harry.

Avfärdar bevisen

Att Harry och Meghan samarbetat med författarna ställer hela rättsprocessen i en ny dager. I boken finns delar av Meghans brev till sin pappa med och advokaterna menar att det är signifikant att paret valt att inte stämma författarna samtidigt som de drar tidningarna inför rätta.

Meghans advokater avfärdar de nya bevisen och vill att fallet läggs ner.

I tisdags kommenterade Meghan rättsprocessen i tv. Hon var inbjuden som gäst på New York Times DealBook summit.

– Det är en jobbig process men det handlar om att jag står upp för vad som är rätt. Hur svårt det än är så vet du vad som är rätt och fel och du måste stå upp för det som är rätt, sa Meghan i sändningen.

Harry har inte kommenterat rättsprocessen men var relativt frispråkig när han deltog i ett panelsamtal hos magasinet Wired. Han försvarade sin fru och kommenterade allt hat hon fått utstå.

– Megxit är ett kvinnohatande uttryck och det skapades av troll, förstärktes av hovreportrar och växte och växte och växte i mainstream-media. Men det började hos trollen.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publisert:

LÄS VIDARE