Meghan och Harry stämmer paparazzifotograf

I våras bröt de med de brittiska tabloidtidningarna.

Nu har Meghan och Harry fått nog även av USA:s skvallerpress.

Prinsparet stämmer en fotograf som tagit bilder på sonen Archie hemma i familjens trädgård.

Prins Harry och Meghan Markle har blivit hårt ansatta av pressen sedan de flyttade till sitt nya hem i Los Angeles i våras, enligt stämningsansökan som NBC News tagit del av.

Fotografer ska vid flera tillfällen, ibland flera gånger om dagen, ha flugit med drönare och helikoptrar över deras hus. Vissa ska till och med ha gjort hål i staketet.

Meghan Markle, Prins Harry och Archie.
Meghan Markle, Prins Harry och Archie.

Uppges ha ljugit om bild

Men det var en nyligen inträffad händelse som blev droppen för prinsparet.

En paparazzifotograf ska ha försökt sälja en bild på parets drygt ett år gamla son Archie. Bilden uppges vara fotad i en butik i Malibu – men det är uppenbart att den är tagen i prinsparets trädgård, eftersom de inte varit utanför hemmet på månader, enligt stämningsansökan.

De menar att fotografen medvetet ljugit om var bilden är tagen eftersom denne ”vet att oönskade bilder av ett litet barn i sitt eget hem är mycket olagliga”.

”Försöker tjäna på olagliga handlingar”

Eftersom prinsparet inte vet vem som tagit bilderna finns det dock inget namn i stämningsansökan.

”Hertigen och hertiginnan av Sussex lämnar denna stämning för att skydda sin unga sons rätt till integritet i sitt hem, utan intrång från fotografer, och för att avslöja och stoppa dem som försöker tjäna på dessa olagliga handlingar”, skriver parets advokat i en kommentar till Sky News.

Publicerade brev till pappan

Prins Harry och Meghan Markle lämnade England i våras i samband med att de bröt med det brittiska kungahuset.

I april bröt de även banden med den brittiska tabloidpressen. Detta efter att flera tidningar skrivit om ett kritiserat uttalande från prins Harry om coronaläget i Storbritannien.

”Den här policyn handlar inte om att undvika kritik. Det paret inte kommer att göra är att erbjuda sig som valuta i en klick-ekonomi”, skrev parets pr-team i ett uttalande då.

Just nu pågår också en rättsprocess mellan Meghan och Associated Newspapers, ägaren av Mail on Sunday. Meghan menar att tidningen har inkräktat på hennes privatliv genom att ha publicerat ett brev som hon skickat till sin far.

Rapporteringen låg bakom splittringen mellan henne och pappan, menar Meghan.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Solliden – ett slott byggt på en kärlekshistoria

I veckans avsnitt av Kungligt sommarspecial pratar vi om kungafamiljens sommarresidens Solliden. Den spännande historien om slottet, drottning Victoria, kungafamiljens koppling till platsen och varför det blivit deras älskade sommaroas.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE