Prins Harry och Meghan på lista över världens mäktigaste

Harry och Meghan tillhör världens mest inflytelserika människor enligt Time.
Men paret får fortfarande massiv kritik för sina livsval.
– Det är en pågående fajt, de blir hela tiden ifrågasatta, säger hovexperten Sara Ericsson.

Den 22 september släpper magasinet Time sin årliga lista över världens mest inflytelserika människor. Prins Harry och Meghan är med på listan och de kommer även att uppträda på amerikanska ABC:s tv-sända gala på kvällen.

Det är första gången någonsin som Times lista förvandlas till en stjärnspäckad gala. Harry och Meghan kommer att dela scen med kändisar och artister som Jennifer Hudson, The Weeknd, Trevor Noah, Sandra Oh och John Legend.

– Det är varken oväntat eller förvånande. Efter parets deal med Netflix har vi förstått att Harry och Meghan vill arbeta inom medie- och underhållningsbranschen, säger hovexperten Sara Ericsson.

Men medierna är samtidigt parets stora orosmoln. Harry och Meghan befinner sig i en pågående konflikt med flera tidningar och förlag som de har stämt för intrång i privatlivet. Och de möter fortfarande massiv kritik för att ha lämnat kungahuset.

Prins Harry och hertiginnan Meghan finns med på Time:s lista över världens mest inflytelserika människor.
Prins Harry och hertiginnan Meghan finns med på Time:s lista över världens mest inflytelserika människor.

Bilderna väckte starka känslor

Den 15 september fyllde prins Harry 36 år och det uppmärksammade brittiska kungahuset med en bild på prinsen på Instagram. Likadant gjorde prins William och brödernas pappa prins Charles på sina instagramkonton.

Bilderna väckte starka känslor. Sociala medier fylldes med påståenden om varför Meghan inte syntes.

– Många anser att eftersom inte Meghan var med på någon av bilderna så innebär det att kungahuset inte längre vill ha med henne att göra. Men det stämmer inte, säger Sara Ericsson.

Hon menar att fokus ligger på prinsen på födelsedagen och det inte är brukligt att publicera bilder på födelsedagsbarnens partners i det sammanhanget.

– Även om paret nu anses tillhöra de mest inflytelserika i världen så får de nog räkna med att hantera kritik. De är ju även ett av världens mest mediebevakade par och en hel värld har åsikter om dem, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Kungligheternas dolda förmögenheter

Nu är det avslöjat att drottning Elizabeths privata förmögenhet är mycket större än man trott. Men hur står det till med finanserna hos det svenska kungahuset och vilka kungliga familjer är rikast i världen?. Allt det pratar vi om i veckans avsnitt. Dessutom diskuterar vi bilden på prins Harry som avslöjar allt.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE