Plagget som startade storbråk mellan Meghan och Kate

Strumpbyxorna fick Kate att börja gråta

Nylonstrumpbyxor en het sommardag?
En till synes banal fråga har fått svägerskorna Kate och Meghan att koka av ilska.
Men när medierna började skriva om sprickan mellan hertiginnorna fick hovet nog.
– Det är falska uppgifter.

Rykten om att Kate och Meghan inte kommer överens har florerat i snart två år. Men båda har hållit god min och ingen har bekräftat att det finns en spricka mellan dem.

Däremot står det helt klart att bröderna prinsarna Harry och William inte längre står varandra nära.

– Vi är definitivt på väg åt olika håll, sa Harry i en intervju med ITV förra året.

I sitt senaste nummer publicerade brittiska modemagasinet Tatler en artikel om svägerskornas bråk. De påstår sig ha talat med vänner till Kate som avslöjar att Kate är besviken över att Harry och Meghan lämpat över alla kungliga uppdrag på henne och William. Deras arbetsbörda har ökat avsevärt efter Megxit. Kate ”känner sig utmattad och fastlåst”.

Kates dotter prinsessan Charlotte var en del av Meghan och Harrys brudnäbb. Kate försökte övertala Meghan att låta barnen bära tunna strumpbyxor i kyrkan för att följa den kungliga etiketten.
Kates dotter prinsessan Charlotte var en del av Meghan och Harrys brudnäbb. Kate försökte övertala Meghan att låta barnen bära tunna strumpbyxor i kyrkan för att följa den kungliga etiketten.

”Den enda regel drottningen håller hårt på”

– Meghan och Harry har varit väldigt själviska. William och Catherine ville verkligen vara närvarande föräldrar och paret Sussex har lämnat dem och deras tre barn i sticket, säger en vän till paret.

Men det största avslöjandet har gått som en tornado genom brittisk press. ”Strumpbyxebråket” har till och med fått det stela brittiska hovet att reagera.

Vid Megahan och Harrys bröllop 2018 tyckte Meghan att barnen i brundnäbbet skulle slippa bära strumpbyxor i den varma kyrkan. Kate å andra ansåg att det var viktigt att hålla på den kungliga etiketten.

– Du ser aldrig en kunglighet utan strumpbyxor, det är egentligen den enda regel som drottningen håller hårt på, säger hovexperten Victoria Arbiter till Express.

Meghan gick segrande ur striden och Kate påstås ska ha fallit i tårar.

Meghan fick sin vilja igenom och barnen kunde gå barbenta in i den varma kyrkan på bröllopsdagen.
Meghan fick sin vilja igenom och barnen kunde gå barbenta in i den varma kyrkan på bröllopsdagen.

”Det blir en tsunamieffekt”

Nu dementerar Kensington Palace med bestämdhet uppgifter i artikeln.

– Storyn innehåller en lång rad felaktigheter och falska uppgifter som hovet inte haft möjlighet att dementera inför publiceringen, säger en talesperson för hovet.

Det är extremt ovanligt att kungahusen dementerar tidningsartiklar och rykten.

– Att de väljer att göra det visar hur mycket ett sådant här påstående påverkar kungahusets anseende just nu. Det blir en tsunamieffekt om man låter det vara odementerat, säger hovexperten Sara Ericsson.

– Men det är en svår balansgång, var drar man gränsen? Nästa gång hovet inte dementerar en uppgift kan många tro att det ligger en sanning i påståendet.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny


PODD Strumpbyxbråk & nya kungliga traditioner

Två kungligheter har hamnat i bråk om strumpbyxor, prins Carl Philip har inspirerats av sin fru, Beatrice vittnar om sin skolgång, William och Kate agerar bingovärdar och banar väg för nya kungliga traditioner. Jenny och Sara svarar på lyssnarfrågor bland annat om varför inte myrtenkvisten finns med i norska bröllopstraditioner.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE