Så firar kungafamiljen en annorlunda nationaldag

Tusentals människor och svenska flaggor som vajar i vinden. Så brukar det se ut vid det kungliga slottet i Stockholm på nationaldagen.

I år ser firandet minst sagt annorlunda ut och sker till största del på sociala medier.

Coronapandemin har satt käppar i hjulet för det traditionsenliga nationaldagsfirandet som kungafamiljen vanligtvis bjuder in till.

Den som fortfarande är sugen på att fira nationaldagen med kungafamiljen behöver inte vänta till nästa år. Firandet kommer däremot se annorlunda ut då det sker på sociala medier och på kungahusets hemsida.

Under nationaldagsmorgen har vi på Instagram fått se hur både kungaparet och kronprinsfamiljen har hissat svenska flaggor på var sitt håll.

Viktoria bjuder på rundtur

Vanligtvis öppnar kungafamiljen upp slottet för tusentals besökare på nationaldagen. Det har inte varit möjligt i år på grund av coronapandemin.

Som ett substitut till ett riktigt besök har kronprinsessan Viktoria bjudit på en guidad rundtur av slottet på kungahusets hemsida och i sociala medier.

Kungen håller tal

Kungen och drottningen har bott på Stenhammars slott i Sörmland sedan en tid tillbaka. Men nu på nationaldagen reser de in till huvudstaden.

Under kvällen kommer kungen hålla ett tal från ett publikfritt slott. Men helt ensam blir inte kungen i kväll. Armens stora tapto kommer att framföras av armens musikkår.

Dessutom kommer det gäster till slottet, men bara två stycken. Det är riksdagens talman, Andreas Norlén, och statsminister Stefan Löfven som är inbjudna till kvällens nationaldagsfirande.

I dag firar vi Sveriges nationaldag, men vad är egentligen det absolut bästa med Sverige?

Bidra här i chatten med det du tycker är allra, allra bäst med Sverige.

Du får bara skriva ETT ORD.

Nu kör vi!

Skriv inlägg
 • Oskar Forsberg

  Slutpåchatten!


 • Kantareller

  Skogsmulle

 • Undersköterskorna

  Klas

 • Barnbidrag

  Barn

 • Demokratin

  V Ros
Prinsessan Estelle och prins Oscar på nationaldagen.
Prinsessan Estelle och prins Oscar på nationaldagen.
Publisert:

LÄS VIDARE