Prins William river den kungliga regelboken

Den kungliga familjens personal ska halveras.
Den kungliga familjens personal ska halveras.

Personalen halveras, Kate skickas på fler soloresor ut i världen och välgörenheten krymper till en handfull organisationer.

Den framtida prinsen av Wales river den kungliga regelboken i en fullständig makeover.

Dagen då pappa Charles, 73, som har titeln som Wales prins just nu, tar över den brittiska tronen tycks närma sig snabbt. Visserligen skakar drottning Elizabeth II, 95, bara av sig hälsoproblemen hon drabbats av de senaste månaderna men hon har synbart svårt att röra sig, enligt brittiska rapporter. Men i tisdags var hon med på en minnesstund för maken Philip, 99, som dog 9 april.

Prins William, 39, som nu är hertig av Cambridge med mantrat ”brådska plus optimism är lika med handling”, är del av en ”kunglig regelbok”.

Han vill fokusera på fyra till sex huvudsakliga välgörenhetsorganisationer, skriver brittiska Mail on Sunday. En av dem som ryker är prins Charles fond för sårbara unga som grundades 1976. Istället vill William satsa mer på Royal foundation, som han och lillebror Harry, 37, startade 2009. Fonden fokuserar på bland annat miljö och mental hälsa.

Hertigparet William och Kate.
Hertigparet William och Kate.
Prins William och Kate spelar biljard under ett besök i Wales.
Prins William och Kate spelar biljard under ett besök i Wales.

Nu ska det bli mindre velande och mer ”hopp och lösningar”. Till sin hjälp har han 270 miljoner kronor årligen som han kan sätta sprätt på så fort han tar över titeln från prins Charles.

Enligt hovexperter kommer han att närma sig prins Philips syn på rollen.
”När han håller tal vill han att det ska vara mer naturligt och trovärdigt, ett event där han interagerar och reagerar på människor istället för att hela eventen byggs runt honom och vad han vill säga”, säger en källa till Daily mail.

I tisdags var kungafamiljen på en minnesstund för Philip, 99, som dog 9 april.
I tisdags var kungafamiljen på en minnesstund för Philip, 99, som dog 9 april.

Enligt det brittiska hovet handlar förändringarna inte om någon kritik mot hur prins Charles skött sina åtaganden.

Nyligen kom hertigparet William och Kate hem från en rundresa i Karibien, där det protesterades mot brittiska kolonier.

Publisert:

LÄS VIDARE