Dystra siffror för prins Harry och Meghan

Tappar i popularitet efter omtalade intervjuer

Harry och Meghan lämnade kungahuset för att kunna tjäna egna pengar.

Men efter flera attacker på kungafamiljen i tv och poddar verkar britterna ha fått nog.

En ny undersökning visar att paret tappar stort i popularitet.

Kungafamiljen är rasistisk och hovet känslokallt. Det påstod Harry och Meghan i den omtalade intervjun med Oprah Winfrey i våras.

Och attackerna på kungafamiljen fortsatte. I sin tv-serie ”The mee you can’t see” på Netflix anklagade Harry sin pappa och sina farföräldrar för att vara dåliga föräldrar. I podden ”Armchair Expert” upprepade han sina anklagelser.

Det har fått britterna att se rött.

– De är trötta på Harrys och Meghans agerande mot kungafamiljen. De anklagar drottning Elizabeth på grunder som ingen kan bekräfta och får hela monarkin att skaka, säger hovexperten Sara Ericsson.

Harry och Meghan lämnade det brittiska kungahuset helt och hållet våren 2021.
Harry och Meghan lämnade det brittiska kungahuset helt och hållet våren 2021.

Detta irriterar britterna

Enligt en ny undersökning från brittiska YouGov är det bara 34 procent som har något positivt att säga om paret. Det är nio procent mindre än vad de hade i våras före intervjun. Endast 26 procent hyser positiva känslor för Meghan.

Förutom attackerna på kungafamiljen är det olika uttalanden om världsläget som irriterar britterna.

Ett pressmeddelande om situationen i Afghanistan skickades ut via Harry och Meghans organisation Archewell. Många kritiker menade att uttalandet var en enda lång ”ordsallad” utan innebörd.

– En del menar att de gör sådana här uttalanden utan att ha på fötterna. De vill visa att de följer med i samhället, men de misslyckas med att fånga människor, säger Sara Ericsson.

Harry och Meghan kan trösta sig med att de inte är allra sist på listan över kungligheter. Längst ner med sämst popularitetssiffror finns prins Andrew. Han anklagas för att vara inblandad i sexbrottshärvan med Jeffrey Epstein.

Britterna har tröttnat på Harry och Meghans attacker på kungafamiljen. Siffror visar att deras popularitet har sjunkit kraftigt.
Britterna har tröttnat på Harry och Meghans attacker på kungafamiljen. Siffror visar att deras popularitet har sjunkit kraftigt.

Populärast i brittiska kungahuset

  1. Drottning Elizabeth 80%
  2. Prins William 78%
  3. Hertiginnan Kate 75%
  4. Prinsessan Anne 65%
  5. Prins Charles 54%
  6. Prins Edward 45%
  7. Hertiginnan Camilla 43%
  8. Prins Harry 34%
  9. Hertiginnan Meghan 26%
  10. Prins Andrew 6%

Källa: YouGov


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publisert:

LÄS VIDARE