”Kungen tyckte det var ett intressant samtal”

Så lyckades Kristoffer Triumf få med honom i ”Värvet”

Att Carl XVI Gustaf för första gången pratar i en podd har fått stor uppmärksamhet.

Men vägen fram till intervjun var lång.

– Vi har varit i kontakt sedan efter sommaren förra året, säger Kristoffer Triumf som leder podden ”Värvet”.

Podden ”Värvet” med timslånga intervjuer med kändisar, är en av Sveriges största i sitt slag. Men att kung Carl XVI Gustaf skulle ställa upp i en lång, personlig intervju för podden har överraskat många.

– Uppmärksamheten liknar ingenting som jag någonsin varit med om. Det är helt otroligt, säger Kristoffer Triumf som driver podden.

Förra året kontaktade han hovet, han ville intervjua någon i kungafamiljen. Sen dess har han varit i kontakt med hovet till och från. Vid årsskiftet fick han en fråga om att intervjua kungen.

Kungen blir intervjuad av Kristoffer Triumf som har podcasten Värvet.
Kungen blir intervjuad av Kristoffer Triumf som har podcasten Värvet.

Möttes två gånger tidigare

Kristoffer Triumf har haft flera möten med hovets informationsavdelning. Dessutom har han träffat kungen två gånger innan det var dags. Och det är väldigt ovanligt, enligt Triumf.

– Men det var ju inte heller en vanlig intervju, det kan jag inte påstå. Det var lite laddat, säger han.

Hovet ska dock inte ha försökt påverka innehållet – däremot fick han tips om vad kungen gärna pratar om, enligt Kristoffer Triumf.

Margaretha Thorgren, kungahusets informationschef, menar att man delvis valde en podd för att det är modernt.

Personligt samtal

– Vi på informationsavdelningen, och kungen, försöker uppmärksamma flera delar i medielandskapet. Det är första gången som kungen är med i en podd. Med tanke på att kungafamiljen vanligen gör intervjuer i SVT, TV4 och i printmedia så var det här ett nytt grepp, säger Margaretha Thorgren.

”Värvet” är mer av ett samtal än en intervju som ger kungen mer utrymme att vara personlig och utveckla sina tankar, menar hon.

– Det är en intervju och ett samtal som är stimulerande. Det kändes och jag tror att alla som lyssnar uppfattar att kungen verkligen tyckte det var ett intressant samtal, säger Margaretha Thorgren.

Den 30 april fyller kungen 75 år.
Den 30 april fyller kungen 75 år.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Prinsessan Birgitta och romansen med superkändisen

Prinsessan Birgitta berättar öppenhjärtigt om förhållandet med en stor idrottsstjärna i en ny svensk dokumentär på SVT. Vi pratar om hur det kan vara att leva som hårt hållen prinsessa när en hel spännande värld lockar utanför slottsportarna. Vi diskuterar även prins Philips begravning och varför prins Harry dissade drottningens födelsedagsfirande. Vi pratar också om inkräktaren som tog sig hela vägen in till prins Andrews bostad.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE