Drama och tårar i prins Harrys nya tv-projekt

Drama och tårar i prins Harrys nya tv-projekt

Prins Harry attackerar återigen kungafamiljen, och framförallt pappa Charles.

Den här gången i en känslostark ny tv-serie om psykisk ohälsa som han skapat tillsammans med Oprah Winfrey.

– Allt Harry gör just nu får enorm uppmärksamhet, säger hovexperten Sara Ericsson.

Prins Harry och Meghan lämnade det brittiska kungahuset för drygt ett år sedan för att de ville slippa den intensiva uppmärksamheten.

Men istället för att leva ett anonymt liv i skymundan syns de allt oftare i stora mediesammanhang.

I Harrys nya tv-projekt, ”The me you can’t see” som handlar om psykisk ohälsa, anklagar han återigen kungafamiljen för att ha behandlat honom och Meghan dåligt.

Prins Harry avslöjar privata trauman i den nya tv-serien ”The me you can’t see” som han gör tillsammans med Oprah Winfrey.
Prins Harry avslöjar privata trauman i den nya tv-serien ”The me you can’t see” som han gör tillsammans med Oprah Winfrey.

Delar med sig av privata trauman

Programsatsningen har han skapat tillsammans med Oprah Winfrey som gjorde den omtalade intervjun med Harry och Meghan där de bland annat anklagade kungafamiljen för att vara rasistisk.

I det första avsnittet av ”The me you can’t see” delar både Harry och Oprah med sig av egna privata trauman och känslor.

I programmet visas bilder från prinsessan Dianas begravning där prins Harrys förtvivlade ansikte zoomas in. Han tvingades gå efter sin mammas kista genom London vid begravningen 1997. Tiotusentals människor stod samlade utmed kortegevägen.

Det han minns mest från begravningen är klappret av hovar. Harry och hans bror William var bara 12 och 15 år gamla när Diana dog.

Använde alkohol och droger

Harry berättar att han gömde alla känslor inombords. Att han tog till alkohol och droger för att inte några känslor skulle pysa ut och för att känna mindre.

Han berättade även att han kände sig utbränd i tidiga 20-årsåldern på grund av ett hektiskt kungligt schema med offentliga uppdrag. Och att han hade stark ångest och fick panikattacker ända fram till 32 års ålder.

Mellan 28 och 32 var de värsta åren i hans liv. Han kände sig fastnålad i det kungliga systemet. I samma veva träffade han Meghan som övertalade honom att börja gå i terapi.

Går till attack

Harry attackerar återigen sin pappa prins Charles.

Charles hade en tuff uppväxt på en stenhård internatskola och drottningen och prins Philip reste och arbetade mycket.

– När jag var yngre brukade min far säga till mig och William att så här var det för mig. Så det kommer bli likadant för dig. Det är obegripligt. Bara för att du led så betyder inte det att dina barn behöver lida.

Prins Harry menar att han var tvungen att bryta lidandet och traumat som gått från generation till generation i kungafamiljen.

Prins Harry var bara 12 år gammal när han gick bakom sin mammas kista vid prinsessan Dianas begravning.
Prins Harry var bara 12 år gammal när han gick bakom sin mammas kista vid prinsessan Dianas begravning.

Harry och Oprah gästas av flera kändisar, bland andra artisten Lady Gaga och skådespelaren Glenn Close, som också kommer att berätta om sina erfarenheter och hur de tagit sig igenom svåra perioder i livet.

– Jag tror vi kommer få se ytterligare kritik av kungahuset från Harrys sida. Särskilt eftersom de redan nu fokuserar på Dianas död. Det är ett djupt sår i prinsens själ, säger Sarah Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Vill du fortsätta lyssna på vad som händer bakom de kungliga kulisserna? Klicka dig vidare för ett fantastiskt erbjudande!

Publisert:

LÄS VIDARE