Prinsen firar 41 – utan släkten

Carl Philip får ett stillsamt födelsedagsfirande i dag,
Carl Philip får ett stillsamt födelsedagsfirande i dag,

Mamma, pappa och syrrorna isolerade i coronakrisen

Förra året slog han klackarna i taket på Slottet.
I år fyller prins Carl Philip 41 mitt i pandemin.
– Hovet uppmärksammar prinsens födelsedag på hemsidan, i övrigt firas födelsedagen privat, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

När Carl Philip fyllde 25 åkte han på en silverbricka nerför paradtrappan på Tullgarns slott under den vilda festen. Då tvingades han uppsöka Södertälje sjukhus för vård.

Förra året startade firandet med en privat middag på Djurgården, men ett par veckor senare bjöd han in släkt och vänner till en brakfest på Slottet i Gamla stan. En av gästerna, storasyster Victoria, tog helikopter från Medelpad för att hinna vara med.

Men i år blir firandet av prinsen betydligt stillsammare, några fysiska möten blir det inte.

Kungen och drottningen befinner sig sedan ett par månader på Stenhammars slott i Flen, kronprinsessan kommer under dagen att göra ett digitalt besök på S:t Eriks gymnasium och Riksgymnasiet för rörelsehindrade om distans- och fjärrundervisning, prinsessan Madeleine sitter isolerad i sitt lyxhus i Pinecrest i Florida.

Hur länge sedan var det prinsen träffade kungen och drottningen?

– Det var ju i början av coronan, nu har de inte träffats under tiden, eftersom kungafamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kungaparet är i riskgruppen 70+, säger Margareta Thorgren.

Har prinsen och hans familj lyckats hålla sig friska under pandemin?

– Hela kungafamiljen är frisk.

Publisert: