”Uppbrottet från kungahuset svårare än väntat”

Prins Harry och Meghan försökte kompromissa

Prins Harry och Meghan Markle gav upp det kungliga livet, men valet var svårare än de tänkt sig.
Prins Harry och Meghan Markle gav upp det kungliga livet, men valet var svårare än de tänkt sig.

Prins Harry och Meghan Markle vände de rojalistiska plikterna ryggen förra året.

– Det var svårare än vi kunde föreställa oss, säger prins Harry och Meghan Markle, enligt författaren Omid Scobie.

Pandemi, avslöjanden om uppväxten i den kungliga familjen på bästa sändningstid, familjegräl – och daglig bevakning i media. Det nya livet blev kanske inte riktigt som prins Harry, 36, och hustrun Meghan, 40, tänkt.

Farmor satte stopp

Till en början hade paret hoppats på att stå med ena foten i den kungliga världen med plikterna som följer och den andra i en mer privat sfär. Det satte farmor, drottning Elizabeth, 95, stopp för.

– De försökte kompromissa, men skulle det ha tagit dem till samma nivå av lycka och säkerhet som de har i dag? Förmodligen inte. Banden till institutionen [monarkin] skulle vara fortsatt starka och det skulle ha varit konstanta frågor om finansiella vedermödor och affärsbeslut som de skulle ta, säger författaren Omid Scobie till tidningen People.

Drottning Elizabeth stoppade planerna.
Drottning Elizabeth stoppade planerna.

Intervjuat vänner

Tillsammans med kungliga reporten Carolyn Durand har Scobie skrivit boken ”Finding freedom: Harry and Meghan and the making of a modern royal family”, där de har intervjuat vänner och nära bundsförvanter till paret. Boken har inte fallit i god jord hos Harry och Meghan, som tar avstånd från den.

– De visste att de vara tvungna att ändra på saker, men de var tvungna att ändra sina planer. Det svåraste var att ta det första steget tillbaka från sina kungliga plikter. Det var svårare än de kunde föreställa sig, säger Omid Scobie.

I dag bor paret i ett herrgårdsliknande hus i Santa Barbara i Kalifornien, Meghans födelsestat i USA. Prislappen: elva miljoner pund, nära 132 miljoner kronor. De har råd – efter mångmiljonavtal med bland andra Netflix och Spotify.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Prins Harrys bok skapar starka reaktioner

Prins Harry har bestämt sig för att skriva sina memoarer. Nu fruktar brittiska hovet att det ska komma fler obehagliga avslöjanden. Vi diskuterar prinsens senaste utspel. Vi pratar även om prins Julians dop, prinsessan Dianas över 40 år gamla bröllopstårta som sålts på auktion och att Meghan Markles bror ska vara med i dokusåpan Big Brother. Vi analyserar även läget för skandalprinsen Andrew som nu blivit stämd i en domstol i New York. Han anklagas för våldtäkt och sexuellt ofredande.

Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE