Prins Harry kan få en kunglig utskällning – av farmor

Uppgifter: På väg tillbaka till Storbritannien utan Meghan

Prins Harry är på väg tillbaka till Storbritannien.

Detta enligt uppgifter till brittisk press.

Men om Meghan talas det tyst.

Brittiska The Sun skriver att personal i prinsparets bostad i Windsor, Frogmore Cottage, fått i uppgift att göra den redo inför Harrys återkomst inom kort.

Välkomnandet kan bli långt ifrån varmt. I alla fall från drottning Elizabeths sida.

Prins Harry och Meghan Markle. (Arkivbild)
Prins Harry och Meghan Markle. (Arkivbild)

Efter Harrys och Meghans uttalanden om amerikansk politik, närmare bestämt det stundande valet, har paret fått hård kritik. Bland annat har republikanen Jason Smith skickat ett brev till brittiska ambassadören Karen Pierce i Washington där han pekar på att det varit en lång tradition inom det brittiska kungahuset att inte lägga sig i andra länders politik, men att den nu upphört i och med Harry och Meghan.

Prinsparet har bland annat lagt ut en video på Youtube där de uppmanar till bojkott av bland annat hatfulla tal och missledande information.

Prinsparet har brutit traditionen att inte uttala sig om andra länders politik, bland annat via en video på Youtube.
Prinsparet har brutit traditionen att inte uttala sig om andra länders politik, bland annat via en video på Youtube.

Enligt uppgifter till brittisk press kommer prins Harry att tvingas stå till svars för detta inför sin 94-åriga farmor. Kungaexperter menar att betydelsefulla broar bränts – och de går inte att reparera.

Enligt uppgifter till brittisk press kommer prins Harry att tvingas stå till svars inför sin 94-åriga farmor.
Enligt uppgifter till brittisk press kommer prins Harry att tvingas stå till svars inför sin 94-åriga farmor.

Harry förmodas också försöka lappa ihop sin relation till sin bror William. En annan fråga kan handla om Harrys USA-visum.

– Även om Harry måste sitta i karantän i två veckor är egendomen tillräckligt stor för socialt distanserade samtal, säger källan till The Sun.

Nyheten om Harrys återkomst kommer efter att han grävt djupt i plånboken för att betala en del av skattebetalarnas kostnad för renoveringen av Frogmore Cottage. Den gick totalt lös på 27,5 miljoner kronor.

Prins Harry och Meghan bor i dag på en egendom i Los Angeles värd runt 14 miljoner dollar, cirka 123 miljoner kronor, med sin ettårige son Archie.

PODD Kampen för den kidnappade prinsessan

Den arabiska prinsessan hålls fortfarande fången, nu gör hennes vänner allt för att rädda henne. Drottning Silvia ställde experterna mot väggen under coronabesöket. Kommer Thailands kung sparkas ut ur Tyskland? Kritiken mot hans extravaganta lyxliv växer. Självklart diskuterar vi också det senaste kring Prins Harry och Meghan Markle. Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE