Kungafamiljen ställer in länsbesöken

Kungahuset ställer om sin verksamhet efter de nya hårdare corona-restriktionerna.
De populära länsbesöken stryks ur kalendern.
– De skjuts på framtiden, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

I september beslutade kungen att han och resten av kungafamiljen skulle besöka Sveriges alla 21 län. Det skulle ske under hösten och våren för att uppmärksamma lokala insatser och positiva initiativ under coronapandemien. Resorna var även ett sätt att ingjuta mod och hopp i svenska folket.

Men de nya hårdare restriktionerna sätter käppar i hjulet för besöken. De flyttas helt enkelt fram till 2021.

– De planerade besöken i länen, Örebro och Dalarna skjuts på framtiden. I dessa tider gäller det att vara flexibel och på kort varsel justera i programmen. Man får tänka om och tänka på nya sätt för att ändå genomföra viktiga arbetsuppgifter, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kungahuset ändrar om i sin kalender och skjuter fram länsbesöken till 2021 på grund av de nya restriktionerna. Bilden är tagen under en konstpromenade på Kungliga Djurgården i september.
Kungahuset ändrar om i sin kalender och skjuter fram länsbesöken till 2021 på grund av de nya restriktionerna. Bilden är tagen under en konstpromenade på Kungliga Djurgården i september.

Isolerade sig på slottet

Kungafamiljen har varit noga med att följa alla restriktioner. I våras flyttade kungen och drottningen till Stenhammar slott för att isolera sig. De fokuserade sitt arbete på digitala möten. Det gjorde även kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

I september var kungaparet tillbaka i Stockholm och sina kontor på Kungliga slottet. Då började både kungaparet och kronprinsessparet genomföra en del möten ute i samhället.

Nu återgår man till ett mer restriktiv förhållningssätt till fysiska möten.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Drottningens okända dubbelgångare avslöjad

Drottning Elizabeth får hjälp av en okänd brittisk kvinna i tuffa situationer. Harry och Meghan skapar oro kring prinsessan Dianas gamla smycken. Det holländska kungaparet tvingades be om offentlig ursäkt efter en skandalresa till Grekland. Vi pratar även om prins Daniels coronatest och Märtha Louises och Shamanens samtal om sexualitet och relationer.

Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE