Prins Harry nobbar sin farmor på minnesdagen

Prins Harry vägrar resa till London för att vara med på prins Philips minnesceremoni.

Men hans planerade resa till Nederländerna blir av.

Det får britterna att rasa över Harrys fräckhet mot drottningen.

En talesperson för prins Harry och Meghan bekräftar att prinsen inte reser till London för att vara med på prins Philips minnesceremoni den 29 mars. Det är snart ett år sedan som drottningens make somnade in på Windsor Castle.

Anledningen till att prins Harry inte kommer att vara på plats är att han inte känner sig trygg i Storbritannien.

Högsta domstolen avslog hans begäran att få använda sig av livvakter från Scotland Yard när han befinner sig i Storbritannien. Någon skattefinansierad säkerhet får prinsen inte ta del av efter att ha lämnat kungahuset. Punkt slut.

Prins Harry vägrar resa hem till London om han inte får använda brittiska livvakter från Scotland Yard.
Prins Harry vägrar resa hem till London om han inte får använda brittiska livvakter från Scotland Yard.

Visar ingen respekt

Det har gjort Harry mycket upprörd. Han har själv sagt att detta innebär att han inte kan ta med sig sina barn till London. Hans eget privata livvaktsteam i USA har nämligen inte rätt att bära vapen i Storbritannien.

Det här har även upprört britterna – men av en helt annan anledning.

Harry har nämligen planerat in en annan resa i vår. I april flyger han till Nederländerna för att vara med vid Invictus Games i Haag. Det är en sporttävling för krigsveteraner som Harry var med och startade när han fortfarande var en del av kungahuset.

Att rata London på grund av säkerhetsfrågor och samtidigt flyga till Haag är att inte visa drottning Elizabeth tillräckligt med respekt tycker kritikerna.

Drottning Elizabeth fyller 96 år i april och många britter är kritiska mot att Harry nobbar sin farmor och inte går på prins Philips minnesceremoni.
Drottning Elizabeth fyller 96 år i april och många britter är kritiska mot att Harry nobbar sin farmor och inte går på prins Philips minnesceremoni.

”Det är utpressning”

Harrys farmor fyller snart 96 år och att ett av hennes barnbarn vägrar vara med på minnesceremonin för hennes make är ren och skär fräckhet anser britterna.

En del tror att resan till Haag har att göra med att Harry och Meghan har ett miljonspäckat avtal med Netflix och att paret känner press på att bli klar med ett par olika projekt, inklusive dokumentären om Invictus Games som går under arbetsnamnet ”Heart of Invictus”.

– Drottningen har inte fått träffa sitt barnbarnsbarn Lilibet ännu och med tanke på Harrys inställning så är det lite av utpressning att säga att han vägrar ta med barnen om han inte får som han vill med livvakterna, säger hovexperten Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publisert:

LÄS VIDARE