Meghan och Harry svartlistar tabloidpress

Av: 

TT

Hertigen och hertiginnan av Sussex, Harry och Meghan, svartlistar fyra brittiska tabloider. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Meghan Markle

Brittiske prins Harry och hans hustru Meghan har bestämt sig för att svartlista fyra brittiska tabloider. Paret anklagar tidningarna för att publicera artiklar som är "förvrängda, lögnaktiga och inkräktande bortom det rimligas gräns".

I ett skarpt formulerat brev till chefredaktörerna för The Sun, Daily Mail, Daily Mirror och Daily Express skriver de båda att det framgent kommer att bli "noll samarbete och inga bekräftelser" från deras sida i förhållande till de aktuella tidningarna.

Harry och Meghan, som tidigare i år chockade den rojalistiska världen genom sitt beslut att lämna sina kungliga plikter, har kvar sina titlar hertigen och hertiginnan av Sussex.

"Denna hållning handlar inte om att undvika kritik. Det handlar inte om att stänga ett offentligt samtal eller att censurera korrekt rapportering" fortsätter brevet som publicerats på Twitter av bland andra Financial Times.

Hertigparet skriver också att de inte vill "utnyttjas som kassako genom klickrubriker och förvrängning".

Parets beslut att lämna det kungliga livet – kallat Megxit i brittisk press – uppges ha varit starkt kopplad till deras inställning att medierna var alltför närgångna gentemot dem.

Publisert:

LÄS VIDARE

Inget mer Sussex Royal för Harry och Megan

ÄMNEN I ARTIKELN

Meghan Markle

Brittiska kungahuset

Prins Harry

The Sun

MER OM KUNGLIGT

Efter coronauttalandet: Prins Harry och Meghan bryter med brittisk press

Inget mer Sussex Royal för Harry och Megan

Kungligheterna diskuterade Archies hudfärg