Teodorescu Måwe tror invandrare är idioter

Alice Teodorescu Måwe och Ebba Busch.

Skyller på ”folkutbyte light”

Den svenska högern fick en chock i söndags. I EU-valet blev Miljöpartiet tredje största parti. Vänsterpartiet ökade mest av alla. Och Sverigedemokraterna tappade i stöd för första gången på 33 år.

Det är inte konstigt att högern nu försöker hitta förklaringar till att de blöder väljare. Men de ägnar sig knappast åt självrannsakan.

I Aktuellt fick tittarna igår ett tydligt bevis på detta från KD:s Alice Teodorescu Måwe. Där förklarade Teodorescu Måwe Vänsterpartiets framgångar med att en stor andel utrikesfödda, utomeuropeiska invandrare la sina röster på dem.

– Det är en demografisk förändring som påverkar valresultatet, hävdade Teodorescu.

Om avslöjandet av SD:s trollfabriker, och Jimmie Åkessons attack på svenska medier var hon tyst. Likaså om Åkessons fäbless för den av nazister spridda konspirationsteorin om folkutbyte.

Kanske för att Teodorescu Måwes dillande om demografiska förändringar anspelar på densamma. Men i finare ordalag. Det är folkutbyte light.

Det är farligt att Teodorescu Måwe försöker göra stödet för vänsterpolitik bland invandrare till något suspekt.

Att de fina herrarna och damerna på Östermalm röstar i enlighet med sina klassintressen är det ju ingen som tjafsar om. Men när arbetare med invandrarbakgrund gör samma, går högern i taket.

Frågan om varför många invandrare röstar rött är faktiskt inte särskilt svår att besvara. Den kräver inga högerextrema krumbukter.

Självklart röstar man inte på partier som demoniserar en. Som inför ett annat rättsystem i ens bostadsområde, i form av visitationszoner. Eller som vill inskränka yttrandefriheten för den utan svenskt medborgarskap. Sedan dag ett har regeringen och SD lagt all sin kraft på att smutskasta svarta och bruna svenskar.

Och Teodorescu Måwes eget parti har gått i bräschen för att misstänkliggöra muslimer i valrörelsen. I en numera ökänd intervju hävdade Ebba Busch att Europa riskerar att gå förlorat om inte islam anpassar sig. KD vill att muslimer som inte tror på ”västerländska värderingar” ska återvandra. Som exempel lyfte Busch halshuggning och stening av kvinnor.

Som om det är något som Sveriges muslimer sysslar med.

Anklagelserna är såklart både grundlösa och rasistiska. De legitimerar också en politik som gör livet svårare för muslimer och invandrare.

Därför hade det snarare varit märkligt om man hade röstat på Tidölaget i EU-valet. Om man velat se mer av politiker som bygger en hel valrörelse på att hata muslimer.

Det är ingen ”demografisk förändring” som ligger bakom högerns valförlust. Det är deras flagranta rasism och muslimhat.

Följ ämnen i artikeln