Flashback - del i SD:s hårda kärna

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Kan judehatet i SD möjligen bero på att partiet har sina rötter i nazismen?

Joel Ankar måste lämna sitt jobb i Bryssel.
Joel Ankar måste lämna sitt jobb i Bryssel.

”Vi säger vad du tänker” är en gammal SD-slogan från den tid då partiet häckade i mörka källare, spelade vit makt-musik och gillade uniformer.

I dag verkar mottot ha ändrats till ”Vi skriver vad SD tänker – när vi tror ingen ser”.

Den mörka källaren är dock kvar som förut. Där finns judehatet, den öppna rasismen, föraktet mot kvinnor och fixeringen vid vapen och våld.

SD-tjänsteman

I dag kan Aftonbladet, i samarbete med Researchgruppen, avslöja att SD:s tjänsteman i Bryssel Joel Anker, 30, hetsar mot både judar och muslimer på Flashback.

Han kallar professor Jerzy Sarnecki för ”judesvin” och han försvarar apartheid. Han skriver om att svenskar borde ”tillåtas skaffa skjutvapen” för att försvara sig mot ”invandrarbrottslighet” och hans teori är att kvinnomisshandel beror på att ”kvinnan inte förmår ta till sig av verbal kritik”.

SD:s undermedvetna

Varför skriver Sverigedemokrater, ofta även högt uppsatta, sådant här stup i kvarten?

Vi kan göra ett tankeexperiment - vi lånar SVT:s grepp från valrörelsen och låter hela Sverigedemokraterna sjunka ner på psykoterapeuten Poul Perris soffa.

Kan det judehat som ständigt flyter upp bero på att partiet har sina rötter i nazismen?

Kan detta ständiga tal om skjutvapen bero på att organisationen växte fram ur skinnskallerörelsen där många var brottsbelastade?

Kan kvinnohatet bero på att Sverigedemokraterna så länge levt med fascistiska maskulina ideal? Ett parti av män för män?

Sanningens ord

Att skriva på Flashback verkar vara Sverigedemokraternas pysventil, som att ta en sup eller fem i goda vänners lag. När de inte längre får utlopp för sina inre lustar för att Jimmie Åkesson vill vara så kulturmarxistiskt politiskt korrekt i media går de hem, startar datorn, och säger några sanningens ord.

Flashback är antagligen mer representativt för vad SD:s hårda kärna tycker än vad partiets program och landsdagar är.

Flashbackdemokraterna.

Anders Lindberg

Publisert:

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.