Fanny Jönsson

Därför ska du aldrig dejta en Sverigevän

Och förresten, se upp för vänsterkillar

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Det finns en anledning till att tjejer tackar nej till högerextrema killar.
Det finns en anledning till att tjejer tackar nej till högerextrema killar.

Det finns bara två grejer som är värre än att dejta en “vänsterkille”. Det andra är att dejta en övertygad borgare. Det allra värsta är att dejta en SD-kille.

Vänstersnubben “ser inte kön” och tror därför att han är feminist. Borgaren “ser inte klasskillnader”, men skulle aldrig sätta sin fot på Lidl. Den tredje – SD-snubben – ser bara sig själv.

Det är SD-politikern Marcus Andersson är ett ypperligt exempel på. För SvD berättar Andersson att han haft det tufft. Det är nämligen fler än tjugo tjejer som dumpat honom när de fått reda på att han är aktiv i Sverigedemokraterna.

Enligt regelboken rannsakar Andersson givetvis inte sig själv, utan konstaterar i att det hela nog bottnar i att SD-killar ser tjejer som dumma och naiva. Och att tjejer ser SD-killar som onda.

Men det SD definierar som ett hot mot Sverige är att unga killar idag har drabbats av en "förvriden feminism och genusteori". Är det den förvridna feminismen som gör att unga killar i dag säljer minderåriga tjejers nakenbilder på nätet? Är det den hårda feminismen som gör att svältidealet "heroin chic" är på modet igen?

I vanlig ordning håller inte vetenskapen med SD:s känsla för samhället. Pinfärsk forskning visar nämligen att unga män är de största sexisterna.
Men vad är forskning mot en SD-mans känslor?

Sen får vi inte glömma SD-männens favoritplagg. Offerkoftan. Den sitter faktiskt extra dåligt på den som är motsatsen till ett offer.

Sverigedemokraterna är idag Sveriges näst största parti. SD har lyxen att med ena handen kunna styra regeringens politik, och med andra handen hävda att de är i opposition.

De får givetvis kritisera statsråden i sina mediekanaler, men när Liberalerna säger något om SD:s organisationsnummer så blir de slagna på fingrarna.

SD-mannen alltså. En man utan självdistans och med en stickig offerkofta. Perfekt pojkvänsmaterial.

Du säger att sverigedemokraterna inte har en klimatpolitik som går i linje med vad forskningen kräver?

– Det är forskningen det är fel på!

Vi har en energikris i Europa till följd av Putins krig i Ukraina?

– Det är sossarnas fel!

En SD-kille får inte ligga?

– Det är tjejerna som är naiva!

Snacka om dirty talk.

Något annat som också är smutsigt är att de ekonomiska ojämlikheterna ökat i det svenska samhället. Enligt OECD är Sverige det land i världen där de ekonomiska skillnaderna ökar som snabbast. Samtidigt är vi sämst i Norden på att motverka dem.

Vetenskapen har visat att när den ekonomiska ojämlikheten ökar, så ökar konflikterna mellan olika grupper i samhället. Även mellan könen.

Den växande ojämlikheten i Sverige har pågått i över ett decennium. Resultatet har blivit ett överflöd av miljardärer, en söndertrasad välfärd, ett Academedia-mekka och ett eskalerande gängvåld.

I mitten av detta kaos har en ny generation växt upp. Där männen är mer konservativa än på länge.

SD har sett denna utveckling ske och format sin politik som svaret på detta kaos. De har byggt ett tryggt rum för de unga männen. Men de glömde länge bort tjejerna.

Och för tjejerna är otryggheten ofta något helt annat än för män.
För en tjej vet att en man är alltid man. Oavsett politisk ideologi eller härkomst.

Därför har vänstern fortfarande ett visst försprång bland brudarna. Även vänster-männen får ett försprång. Inte på grund av att vänstersnubbar faktiskt lyssnar på kvinnorna de dejtar, utan för att de åtminstone i teorin uppskattar feminismen.

Men framför allt är det trevligt att dejta någon som anser att kvinnor som avvisar dem är smarta – inte naiva och okunniga.

Skriv inlägg
 • Fanny Jönsson

  Tack så mycket för era inlägg. Ni var onekligen on fire. Nu stänger vi chatten för denna gång. Vi hörs! Ha en fin dag.

 • Det var en urbota korkad text. Jag röstar på vänstern och tycker INTE att tjejer är smarta...morr

  Vega

  Nej, det var ju tråkigt Vega.

  Fanny Jönsson
 • Det är galet så spot on du är. Men SD sympatisörer är faktiskt inte bara dryga för kvinnor. I fikarum på jobb eller tillställningar är dessa individer oerhört dryga också, för precis alla utom för de som delar deras åsikter. Offerkoftan är den skönaste, det finns bara deras fakta. Möter de på bra argument och riktig fakta, då blir det dags för den stabila whataboutismen, eller varför helt enkelt inte vara byta ämne sådär istället? De enda de bryr sig om är att hänsynslöst kräka ur sig deras narrativ.

  Kolla förresten upp SCBs undersökning från 2020 jämförande utbildningsnivå kontra röstvana..

  Fredde

  Tack Fredde! Det är en viktig poäng. Ska läsa SCB:s undersökning också. Den låter... intressant.

  Fanny Jönsson
 • Hela SDs livskraft bygger ju på generaliseringar samt att strunta i vetenskap. Hur tror du att du skall kunna få en SD man att komma ur bubblan. Men vi som inte är där ser såklart att det dus skriver stämmer på pricken. Det är just offerkoftan och generaliseringarna som hjälper en att identifiera en extremist.

  Kent

  Skönt att du också ser det, Kent.

  Fanny Jönsson
 • Exakt så!

  Malin

  Tack Mallan! Hoppas jag får kalla dig det?

  Fanny Jönsson
Publisert:

LÄS VIDARE

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.