ÅSIKT

Tystnaden drabbar alla

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.
Foto: Kampanj som behövs Seko demonstrerade i?går med anledning av Connex avskedande av klubbordförande Per Johansson. På måndag drar fackförbundet igång en kampanj som uppmuntrar anställda till att våga säga ifrån på sina arbetsplatser.
LEDARE

Connex beslut att avskeda tunnelbaneförarnas facklige ordförande Per Johansson är inte bara en konflikt mellan en obekväm medarbetare och företagsledningen. Det handlar inte heller bara om samarbetet mellan en lokal facklig klubb och ett enskilt företag.

Avskedandet av Johansson handlar om förtroendet för säkerhetsarbetet i ett trafiksystem som dagligen används av hundratusentals människor, och det handlar om klimatet på svensk arbetsmarknad.

Hårdnande attityd

På måndag startar fackförbundet Seko en riksomfattande kampanj på temat ”Vi vägrar hålla tyst”. Tusentals affischer kommer att synas på bland annat bussar, tunnelbaneperronger och tågstationer.

Bakgrunden är naturligtvis Connex behandling av Per Johansson, men också det Seko beskriver som en hårdnande attityd gentemot fackliga företrädare. Det kostar att säga ifrån, och resultatet riskerar att bli tystare arbetsplatser.

I verksamheter som berör väldigt många, som tunnelbanan, blir konsekvenserna speciellt allvarliga.

–?Om inte våra medlemmar vågar säga ifrån drabbas hela samhället, sa Sekos ordförande Janne Rydén när han presenterade kampanjen.

Illojalt att tala

En bättre illustration än de senaste dagarnas tekniska problem med tunnelbanetågen kunde Seko knappast ha fått.

Om tunnelbanan inte bara drivits med offentliga me­del, utan som tidigare i offentlig regi skulle de anställdas rätt att tala till och med varit grundlagsskyddad. Nu betraktas den istället som illojalitet. Naturligtvis borde åtminstone de som arbetar i verksamhet som lagts ut på entreprenad ha samma meddelarskydd som offentliganställda.

Per Johanssons ärende kommer att behandlas arbetsrättsligt. Grunden för avskedet, den påstådda illojaliteten, kommer att prövas i förhandlingar och ytterst av Arbetsdomstolen. Det kan både röra sig om brott mot anställningstryggheten och kränkning av föreningsrätten.

Sannolikt vinner facket den processen, men det betyder inte att problemet är ur världen.

Våga vägra tystnad

Sekos kampanj varnar för en tystnad som breder ut sig på svenska arbetsplatser, och som sällan tar sig så tydliga uttryck som på Connex. Det handlar om tillfälligt anställda som inte vågar säga ifrån av rädsla för att förlora jobbet, om rädda medarbetare och om facklig aktivitet som missgynnas.

Det är en tystnad som i förlängningen drabbar hela samhället. Därför är det bra när fackliga förtroendevalda vägrar hålla tyst.

IP