ÅSIKT

Skyll inte på Melania Trump

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.
Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Melania Trump syns sällan vid sin mans sida.
LEDARE

En övergiven man är ingen riktig man.

Internationella och svenska medier frossar just nu i beskrivningar av den ensamme Donald Trump. Varje kväll drar han sig tillbaka till den privata våningen i Vita huset. Klockan brukar vara halv sju på kvällen när han ensam går han upp för trapporna.
Man kan riktigt höra de tunga stegen.
Hustrun Melania vill inte flytta till Washington. Hon har deklarerat att hon stannar kvar i New York, åtminstone tills den 10-årige sonen Barron avslutat sin skoltermin.
Donald Trump lever ensam och isolerad. Som en gammal ungkarl, konstaterar tidningarna dystert.

Melanias fel

New York Times skriver att när han inte tittar på tv eller ringer alla sina rådgivare går han på upptäcktsfärder i sitt nya hem. Ja tidningen påstår också att han går runt i sin badrock, men det är något Donald Trumps stab har dementerat. Han äger inte ens en badrock, säger en talesperson.
Vi ska inte fördjupa oss i vad Donald Trump då går klädd i, ensam är han i vilket fall, och det är därför han twittrar som en galning, menar medierna. Alla oförskämdheter och fake news han sprutar ur sig beror alltså på den övergivne mannens frustration. Allt är egentligen Melanias fel.

Syns inte till

Hon har övergett sin man och det oroar supportrar och används av fienden. Kanske klädd i badrock sitter han i tv-soffan och fingrar på mobilen. Nej det är ingen vacker syn.
Medierna levererar mängder av råd till Melania Trump, men hittills har hon knappast visat sig i Washington. Trots att tidningen Politico föreslår en hel lista av saker Melania kan göra i Vita huset syns hon inte till. Hon skulle kunna visa att Donald Trump inte är ett isolerat, impulsivt och farligt monster, skriver Politico.

Tämja sina män

Det är inte lite ansvar som läggs på Melania Trump. Det är hennes fel att maken twitterrasar. Det är hennes frånvaro som gör att han uppfattas som ett impulsivt monster. Hon borde ta sitt ansvar och flytta in i Vita huset som alla andra anständiga presidentfruar som vet att tämja sina män. Att hon valt att prioritera parets son spelar ingen roll, Melania Trump är orsaken till ondskan.
Det går rykten om att hon aldrig kommer till Washington. Att hon helst vill skilja sig från presidenten och varför skulle hon vilja uppfostra en vuxen man?
Då är kanske friheten i New York att föredra. Där kan Melania Trump leva sitt liv medan Donald Trump får börja ta ansvar för sitt eget.

ARTIKELN HANDLAR OM