Ledare

Desperat smussel på departementet

Av: 

Eva Franchell

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Annie Lööf möter pressen efter avskedet på Christina Lugnet.
Annie Lööf möter pressen efter avskedet på Christina Lugnet.

LEDARE

Operation ”Rädda Annie Lööf” skyr uppenbarligen inga medel.

Alliansregeringen gör nu allt för att rädda näringsministern. Man kan ana förre propagandaministern Per Schlingmanns handlag i de ­senaste politiska turerna.

Han brukar rycka ut när det krisar.

Det tog ett tag innan Annie Lööf och ­hennes medarbetare insåg att de befann sig i en krissituation. Dagens Nyheter ­hade avslöjat att Tillväxtverkets generaldirektör, den centerpartistiska parti­kamraten Christina Lugnet, hade festat hårt på skattebetalarnas bekostnad.

Annie Lööf var upprörd och trodde att det räckte med det.

Men medierna fortsatte att beskriva de storstilade kalasen, och så småningom insåg Annie Lööf att det krävdes ett fastare handlag. Hon sparkade ­Christina Lugnet. Ja, egentligen var det statssekreteraren som fick sparka Lugnet ­medan Lööf stod framför tv-kamerorna och såg bestämd ut.

Så fick hon veta att Aftonbladet begärt ut hennes egen representation. ­Febrilt arbete vidtog uppe på departementet.

Någon nota skickades över till partiet. Statssekreteraren begärde löneavdrag för värsta spritfesten. Det är uppenbart vilken nytta en minister kan ha av en statssekreterare.

Storstädningen avslutades med att pressekreteraren satte sig ner och ringde runt till andra redaktioner för att skvallra om departementets representation. Därmed trodde press­sekreteraren att han desarmerat Aftonbladets avslöjande.

Men med sådana medarbetare behöver man inga fiender. Självklart publicerar vi i dag Annie Lööfs egen representation. Vi berättar dessutom om det desperata kvittosmusslandet på hennes departement.

Vi hade hellre beskrivit en beslutsam näringspolitik för fler jobb i Sverige.

Publisert:

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.

Ja, tack!