Mejla

Eva Franchell

SD tar pengarna från pensionärer

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Ekeroth är tillbaka i dyngträsket.
Ekeroth är tillbaka i dyngträsket.

LEDARE

Kent Ekeroth är riksdagsledamot för ­Sverigedemokraterna. Han borde för­bereda sitt arbete i justitieutskottet, men ­sedan några veckor är han tillbaka i dyng­träsket.

SD-fernissan spricker, allt prat om nolltolerans försvinner när Kent Ekeroth twittrar om flyktingkatastrofen. Det är en rasist som skriver och även om han twittrar fortare än han tänker är det verkligen ingen ursäkt.

Han avfärdar flyende människor som ”lyxflyktingar”. Han gör sig lustig när överlevande flyktingar tar en selfie på stranden. Han undrar hur de som skapade ”lyckoriken som Syrien” ska rädda svenska pensioner.

Ett träsk som öppnar sig

Medan hans partikamrat Gunilla Schmidt vill att någon ska ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta sprider SD-politikern Bo Lindholm falska rykten om den döde pojken Alan.

Det är ett träsk som öppnar sig och det är anmärkningsvärt att ledamoten i justitieutskottet Kent Ekeroth dess­utom JO-anmäler Migrationsverket för att myndigheten beviljar permanenta uppehållstillstånd till syriska flyktingar. Han är alltså riksdagsledamoten som anmäler myndigheten för att den följer den lagstiftning som riksdagen tagit ­beslut om.

Läs Ekeroths budget i stället

Kent Ekeroth återkommer ofta till pensionärerna, men det är en ren lögn att Sverigedemokraterna tänker hjälpa de gamla. I själva verket vill SD skära ner stödet till kommunerna med 53 miljarder. Det socialdemokratiska kommunalrådet Anna Ljungdell i Nynäshamn undrar varför vi i medierna inte pressat SD på dessa miljarder.

Hon har rätt, vi är så fixerade vid den rasistiska politiken att vi glömmer att Sverigedemokraterna faktiskt är ett riksdagsparti som kan ta pengarna från gamla människor. Lita inte på Kent ­Ekeroth, läs hans budget i stället.

Det är han som tar pengarna från pensionärer.

Av: 

Eva Franchell

Publisert:

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverigedemokraterna

Kent Ekeroth

Pension

Eva Franchell