Ledare

Korten på bordet, Juholt

Av: 

Eva Franchell

Aftonbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

LEDARE

Enda sättet att få stopp på cirkusen

Nej, Håkan Juholt är inte förhindrad att berätta vad som hänt.

Möjligtvis är det som chefsåklagaren Stefan Göransson säger, att det är Håkan Juholts advokat som rått sin klient att hålla tyst.

Men så fungerar det inte i demokratiska Sverige. Här talar politiker med sina väljare och det gäller särskilt för Socialdemokratiska partiledare som Håkan Juholt. Han har fått väljarnas förtroende och rapporterar därmed till dem.
 

När Håkan Juholt flyr medierna är det väljarna han vänder ryggen. Det enda de får ta del av är rykten och beskyllningar. Det är inte klokt att anställda på partiet öppet får skulden – eller kan skylla på varandra – bara för att deras chef vägrar att lägga korten på bordet.

Cirkusen har pågått i flera dagar nu. I morgon, onsdag, ska Håkan Juholt inleda riksdagens partiledardebatt. Då borde han tala om hur vi ska få fler jobb. Sverige är i dag ett av de länder i Europa som har högst ungdomsarbetslöshet. Vi har en kraftig ökning av unga människor som tvingas gå på socialbidrag. Som inte får en bostad ... men bostäder är knappast något Håkan Juholt kan tala om i riksdagens talarstol.

Inte utan att väljarna flinar eller plågas av partiledarens hyresskandal.

Så berätta vad du gjorde Håkan Juholt. Först när du lagt korten på bordet kan vi ta del av politiken.

Publisert:

Ledare

Prenumerera på Ledarredaktionens nyhetsbrev

Få Sveriges bästa opinionsjournalistik med hjärtat till vänster direkt i din mailbox.

Ja, tack!